Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τις αρχές. Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές στην περιοχή.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπεγράφη, η κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κρίθηκε απαραίτητη για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι υποδομές, οι ιδιοκτησίες και οι καλλιέργειες των κατοίκων.

Οι αρχές καλούν τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων και να συνεργαστούν πλήρως με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την ασφάλεια και την προστασία τους. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι θα υπάρξει συνεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου βρίσκεται σε εγρήγορση, με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην περιοχή. Οι πολίτες καλούνται να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση και να επικοινωνούν άμεσα με τις αρχές σε περίπτωση που χρειάζονται βοήθεια.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους