Καθαρισμός και προστασία του δημόσιου χώρου στο Παλαιό Φάληρο

Με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, καθώς και την αντιμετώπιση της ανομίας, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συνεχίζει ακάθεκτος τις προσπάθειές του.

Σε πρόσφατες επιχειρήσεις καθαρισμού, τα συνεργεία του Δήμου απομάκρυναν 65 τόνους μπάζα που είχαν πεταχτεί παράνομα σε ελεύθερους χώρους του παραλιακού μετώπου.

Οι καθαρισμοί σε οικόπεδα και εκτάσεις του δήμου, καθώς και σε περιοχές που απαιτούν συνεργασία με την Περιφέρεια και γειτονικούς Δήμους, είναι διαρκείς. Ο στόχος είναι να προστατευθεί το περιβάλλον και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών. Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου δεσμεύεται να συνεχίσει αυτό το έργο, καθαρίζοντας όλα τα σημεία όπου έχουν συγκεντρωθεί μπάζα και ογκώδη αντικείμενα, ώστε να εξαλειφθούν οι εστίες μόλυνσης και να αποδοθούν οι δημόσιοι χώροι πίσω στους πολίτες.

Η Ελληνική Αστυνομία στέκεται αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Σε μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, απομάκρυνε άτομα που επιχείρησαν να καταλάβουν δημόσιο χώρο.

Σε σύσκεψη του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλου, με τους επικεφαλής των αρμόδιων διευθύνσεων της Αστυνομίας, συμφωνήθηκε η διαρκής παρέμβασή τους σε συντονισμό με τον Δήμο, προκειμένου να εξασφαλιστεί συνεχής αστυνόμευση στο παραλιακό μέτωπο. Από την πλευρά τους, επιβεβαιώθηκε η βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αντιμετώπιση της ανομίας και της παραβίασης του δημόσιου χώρου.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου δήλωσε ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν αδιάκοπα, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. «Η προστασία του δημόσιου χώρου είναι προτεραιότητα για εμάς, και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε την καθαριότητα και την τάξη στην περιοχή μας», τόνισε ο κ. Φωστηρόπουλος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.