Συνεχίζεται και σήμερα η ζέστη με τη θερμοκρασία να φτάνει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να θυμίζει η κατάσταση τον καύσωνα προηγούμενων ημερών, όπως λέει χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

«Θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κατά 4 περίπου βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα, με μοναδική την έξαρση αυτό το ΣΚ και τη Δευτέρα, όπου τοπικά οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλότερες και θα φτάσουμε και τους 40°C.  Τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε τιμές περί τους 37°C που φυσικά δεν μπορούμε να τις χαρακτηρίσουμε ως ημέρες καύσωνα» ανέφερε στην ανάρτησή του στο Χ.

Ο καιρός σήμερα

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα την Παρασκευή. Από την Πελοπόννησο μέχρι την Κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν κάποιες νεφώσεις μόνο στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 36-37 στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 36-38 στα βόρεια, στους 36-38 στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές ενώ στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 32-36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 4-5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο βοριάδες όπου θα φτάσουν τα 7 μποφόρ τοπικά.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως 4-5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες έως 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Ο καιρός των επόμενων ημερών

  • Σάββατο 3/8

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες οπότε στα βόρεια, κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 36 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 και τοπικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.

  • Κυριακή 4/8

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.

Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

  • Δευτέρα 5/8

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

  • Τρίτη 6/8

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.