Οι πρωτοβουλίες αυτές, υπό την καθοδήγηση της Αντιδημαρχίας Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής και του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Μαστοράκη, υλοποιούνται σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Συνεργασία με την «Αλληλεγγύη» για την Υποστήριξη των Ηλικιωμένων

Μία από τις κεντρικές δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος είναι η συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία νόσου Alzheimer και Υγιούς Γήρανσης «Αλληλεγγύη». Μέσω αυτής της συνεργασίας, παρέχονται δωρεάν, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες νοητικής ενδυνάμωσης για ηλικιωμένα άτομα με σωματικές αναπηρίες ή νοητικά ελλείμματα. Η υποστήριξη επεκτείνεται και στις οικογένειες των ασθενών, προσφέροντας ψυχολογική στήριξη και προγράμματα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πρόληψη, με ειδικά προγράμματα που υλοποιούνται από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας.

Καινοτομία με τη Δημιουργία Κ.Ε.Π. Υγείας

Μία ακόμη καινοτομία του Δήμου Χερσονήσου είναι η επικείμενη λειτουργία του Κ.Ε.Π. Υγείας. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή υπηρεσία που θα προσφέρει στους δημότες ενημέρωση και υπενθύμιση για προληπτικές εξετάσεις, ανάπτυξη προγραμμάτων υγείας, καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη, ενισχύοντας τη δημόσια υγεία σε τοπικό επίπεδο.

Συνεργασία με την «Οικανός Κοιν.Σ.Επ.» για Αυτόνομη Διαβίωση

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται και η συμφωνία συνεργασίας με την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Οικανός Κοιν.Σ.Επ.». Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η εξασφάλιση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης για ηλικιωμένους και ανάπηρους συνταξιούχους του Δήμου, διασφαλίζοντας ότι θα παραμείνουν στο οικείο τους περιβάλλον, αποφεύγοντας την είσοδο σε μονάδες κλειστής φροντίδας και προλαμβάνοντας καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού.

Δηλώσεις του Δημάρχου Χερσονήσου

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των δράσεων αυτών, δηλώνοντας: «Γνωρίζουμε τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα στήριξης της Δημόσιας Υγείας, αλλά και ειδικότερα την αναγκαιότητα βοήθειας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και ηλικιωμένων. Συνεχίζουμε να ενδυναμώνουμε τις δράσεις μας, έχοντας κατανοήσει πλήρως τη σοβαρότητα και τη σπουδαιότητα προάσπισης της Δημόσιας Υγείας».

Με αυτές τις δράσεις, ο Δήμος Χερσονήσου επιβεβαιώνει την αφοσίωσή του στην προστασία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, ιδίως των πιο ευάλωτων.