Ο Βενέτης μπαίνει στην αγορά ελαιολάδου

Το νέο επιχειρηματικό βήμα για τον Βενέτη μετά τη διάσωση της εταιρείας «Παγωτά Δωδώνη» - Οι κινήσεις και οι στόχοι

Σε νέο επιχειρηματικό πεδίο έκανε την είσοδό της η Βενέτης, ιδρύοντας στην εκπνοή του Ιουλίου επιχείρηση για την παραγωγή και εμπορία ελαιολάδου.

Μετά τη διάσωση της «Παγωτά Δωδώνη» και με τον έλεγχο της εμβληματικής εταιρείας να περνά πρόσφατα στα χέρια της Βενέτης, ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στο νέο πεδίον δόξης λαμπρόν για το επιχειρείν των τροφίμων, το ελαιόλαδο.

Βενέτης: Οι στόχοι για την αγορά ελαιολάδου

Στις 31 Ιουλίου καταχωρίστηκε στο ΓΕΜΗ η ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ Ι.Κ.Ε. με αρχικό κεφάλαιο 100.000 ευρώ. Στη νέα εταιρεία διαχειριστής εμφανίζεται ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, με την Βενέτης ΑΒΕΕΤ να είναι εταίρος με 55% και τον Γεώργιο Μαντά να κατέχει το 45%.

Η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας είναι η καλλιέργεια ελιών για την παραγωγή ελαιολάδου ενώ ως δευτερεύουσα δραστηριότητα περιγράφεται η εξαγωγή ελαιολάδου, οι υπηρεσίες έκθλιψης ελαιοκάρπου και άλλων ελαιούχων σπόρων, όπως και το χονδρικό εμπόριο ελαιολάδου.

Οι κινήσεις της Βενέτης

Η νέα εταιρεία έρχεται να προστεθεί στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Βενέτης. Μετά το café εστιατόριο Κ. Παρθένης και το café Ilissos στην Εθνική Πινακοθήκη που λειτουργούν κανονικά, το αναπτυξιακό πλάνο της Βενέτης με τετραετή ορίζοντα προϋπολογισμό στα 79,5 εκατομμύρια ευρώ «τρέχει» κανονικά.

Το πλάνο περιλαμβάνει: κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων νέας μονάδας συνολικής επιφάνειας 15.000 τ.μ. (15 εκατ. ευρώ), προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και πράσινων γραμμών παραγωγής (5 εκατ. ευρώ), δαπάνες για μελέτες (500 χιλ ευρώ), πλάνο εξυγίανσης και ανάπτυξης της Παγωτά Δωδώνη (10 εκατ. ευρώ), αγορά νέου εξοπλισμού και ανάπλαση υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων (5 εκατ. ευρώ), ίδρυση νέων εταιρικών καταστημάτων (10 εκατ. ευρώ) και εξαγορά δικτύων καταστημάτων εστίασης (20 εκατ. ευρώ), «μέσω των οποίων θα προέλθει και η ανάπτυξη».

Ένα μήνα πριν ο επικεφαλής της έδωσε και επισήμως το σήμα για τη νέα εποχή για τα Παγωτά Δωδώνη, που τέθηκαν υπό την ομπρέλα της Βενέτης, με το νέο concept να ξεκινά από το κατάστημα Cremeria Veneti στην Νέα Ερυθραία. Ανάλογα με την αποδοχή θα αποφασιστεί στην πορεία η ανάπτυξή του είτε με εταιρικά καταστήματα είτε με το σύστημα της δικαιόχρησης.

Ενώ στις αρχές Ιουνίου, ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του θρυλικού Jackson Hall στην οδό Μηλιώνη στο Κολωνάκι, υπό τη νέα του μορφή. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, Στον πρώτο όροφο έχει στηθεί ένα αμερικανικού τύπου bar-restaurant όπου θα δραστηριοποιούνται δύο brands, το Jackson Burger και το Pizza Mia, ενώ στο ισόγειο έχει δημιουργηθεί ένα Artisan Bakery με το σήμα του concept «Veneti Jackson’s», που λειτουργεί ήδη επί της Κασσαβέτη στην Κηφισιά.

Πηγή: ot.gr

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.