Ερντογάν: Τι είπε με Μπάιντεν για ανταλλαγή κρατουμένων Ρωσίας – Δύσης και Μ. Ανατολή

Τι είπε ο τούρκος Πρόεδρος για Μέση Ανατολή, το θάνατο Χανίγια, τον Μπένιαμιν Νετανιάχου

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ του Τζο Μπάιντεν, μετά την ανταλλαγή κρατουμένων της Ρωσίας με κράτη της Δύσης που διευκόλυνε η Άγκυρα.

Τι συζήτησαν Αμερικανός και Τούρκος Πρόεδρος

Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ, ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας, η ανταλλαγή κρατουμένων, περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Ανακοίνωση της διεύθυνσης επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας αναφέρει ότι «ο πρόεδρος Ερντογάν υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση (σ.σ. του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου) έχει δείξει σε κάθε βήμα της ότι δεν έχει πρόθεση την κατάπαυση του πυρός ή στην ειρήνη», ότι «η σκηνή στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ» -σ.σ. η ομιλία του πρωθυπουργού Νετανιάχου στην ολομέλεια του Κογκρέσου- «προκάλεσε βαθιά απογοήτευση στην Τουρκία και στον κόσμο».

Βαρύ πλήγμα για την προσπάθεια ειρήνευσης η δολοφονία Χανίγια

Επίσης ανέφερε ότι «η δολοφονία του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια κατάφερε βαρύ πλήγμα στις προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός» και ότι «το Ισραήλ επιδιώκει να εξαπλώσει τη φωτιά της Γάζας σε ολόκληρη την περιοχή».

Η Τουρκία θα συνεχίσει το καθήκον της

Η Τουρκία κάνει και θα συνεχίσει να κάνει το καθήκον της προκειμένου οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ να βελτιωθούν σε κάθε τομέα, πρόσθεσε ο τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του.

Ευχαριστίες Μπάιντεν

Πάντα σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν ευχαρίστησε τον κ. Ερντογάν για τις προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου να αποπερατωθεί χωρίς προβλήματα η ανταλλαγή κρατουμένων Δύσης-Ρωσίας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.