Παραδοσιακή και πεντανόστιμη τσιλιχουρδόπιτα

Μια παραδοσιακή ελληνική πίτα που συνδυάζει την πλούσια γεύση των τσιλιχουρδιών (χορταρικών όπως σπανάκι, πράσα, καυκαλήθρες και μυρώνια) με τυρί φέτα και αρωματικά μυρωδικά, δημιουργώντας ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο.

Σπύρος Καλοδίκης
Παραδοσιακή και πεντανόστιμη τσιλιχουρδόπιτα

Μια παραδοσιακή ελληνική πίτα που συνδυάζει την πλούσια γεύση των τσιλιχουρδιών (χορταρικών όπως σπανάκι, πράσα, καυκαλήθρες και μυρώνια) με τυρί φέτα και αρωματικά μυρωδικά, δημιουργώντας ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο.

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

15λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

50λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 6 μερίδες

  •  Εντόσθια από αρνί ψιλοκομμένα (συκωταριά, καρδιά ή ό,τι άλλο προτιμάμε)
  •  1½-2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  •  1 ποτήρι λευκό κρασί
  •  Λίγο ε.π. ελαιόλαδο
  •  250 γρ. ρύζι
  •  500 ml γάλα
  •  4 αβγά
  •  Αλάτι, πιπέρι
  •  200 γρ. φέτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα εντόσθια μαζί με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί.

  2. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα εντόσθια μαζί με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί.

  3. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το γάλα, τα αβγά και –προαιρετικά– τη φέτα.

  4. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.

  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 180°C.

Μικρά Μυστικά

Ένα τόσο πληθωρικό πιάτο θέλει στο πλάι του ένα εξίσου πλούσιο κρασί, όπως το Lexis N από τους Αμπελώνες Ζαχαρία. Στη μύτη κερδίζουν τα αρώματα των φρούτων και στο στόμα οι βελούδινες τανίνες.