5 το πρωί: Μέση Ανατολή σε κατάσταση συναγερμού – Τζιτζικώστας για Επίτροπος – Ασημένιος ο Χρήστου στους Ολυμπιακούς

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή κρέμεται από μία κλωστή την ώρα που Ιράν, Χεζμπολάχ, Χαμάς και Χούθι αναζητούν την απάντηση στο Ισραήλ - Τον Απόστολο Τζιτζικώστα θα προτείνει η Ελλάδα για την θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν - Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το ασημένιο στα 200μ ύπτιο.

1

Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή

2

Η Ελλάδα πρότεινε τον Απόστολο Τζιτζικώστα για την θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν

  • Ο «εκλεκτός»: Τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα προτείνει η Ελλάδα για την θέση του Επιτρόπου στην Κομισιόν, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ήδη ενημερώσει σχετικά την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Όπως ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης, πρόκειται για μια επιλογή «με πολιτικά χαρακτηριστικά, η οποία αναδεικνύει τη σημασία της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας για την Ευρώπη».
  • Η συνάντηση με Μητσοτάκη: Τον Απόστολο Τζιτζικώστα συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ένα πρόσωπο με σπουδαία πορεία στη Τοπική Αυτοδιοίκηση και με πολύ υψηλά ποσοστά, κάτι το οποίο δείχνει μια ευρύτερη πολιτική αποδοχή» και τόνισε πως «είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών».
  • Η αντίδραση Σχοινά: Ο απερχόμενος Έλληνας Επίτροπος και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Απόστολο Τζιτζικώστα κι ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δηλώνοντας περήφανος για όσα πέτυχε κατά την θητεία του.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Ανακοινώθηκε η επιδότηση ρεύματος στα οικιακά τιμολόγια Αυγούστου

  • Η απόφαση: Με επιδοτήσεις από 1,6 έως και 5 λεπτά του ευρώ/kWh επιδοτεί το κράτος τους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα για τους οικιακούς καταναλωτές, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
  • Οι επιδοτήσεις: Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 16€/MWh ή 1,6 λεπτά/kWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα και αφορά σε καταναλωτές που είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας. Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται σε 50 €/MWh ή 5 λεπτά/kWh για το σύνολο της κατανάλωσης.
  • Τιμές προ ενεργειακής κρίσης: Σκοπός των μέτρων είναι να αποτραπεί η υπέρμετρη επιβάρυνση των οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, από την αύξηση των τιμών του ρεύματος, εξαιτίας της πρόσφατης δυσλειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που παρατηρήθηκε εντός του περασμένου Ιουλίου.
4

Μάχη σε πολλά μέτωπα για την Πυροσβεστική

  • Εστίες στην Αττική: Φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη με την πυροσβεστική να κινητοποιείται άμεσα και να θέτει το μέτωπο γρήγορα υπό έλεγχο. Την ίδια στιγμή, στις φλόγες τυλίχθηκαν δύο σκάφη στην Μαρίνα Ζέας και δεκάδες οχήματα σε μάντρα αυτοκινήτων στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.
  • Αναζωπυρώσεις στην Εύβοια: Συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες χθες η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια, καθώς υπήρξαν αναζωπυρώσεις στο Αφράτι. Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης πυροσβεστικό όχημα πηγαίνοντας για ανεφοδιασμό έπεσε μέσα σε χαράδρα, με τον πυροσβέστη να μεταφέρεται στο νοσοκομείο Χαλκίδας με τραύματα στο χέρι και στη μέση.
  • Φωτιά στο Κορωπί: Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι κοντά σε κατοικίες στο Κορωπίπροκαλώντας τη μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής που κατάφερε να την οριοθετήσει άμεσα. «Δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες και τις δυνάμεις που σήμερα πάλεψαν στην Αγία Μαρίνα και «μάζεψαν» την πυρκαγιά μέσα σε λίγα λεπτά» δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ενώ αναφερόμενος στην πυρκαγιά της Εύβοιας είπε πως «αυτό που πέτυχαν οι πυροσβέστες ήταν θεωρητικά ακατόρθωτο».
5

Στο βάθρο ο σπουδαίος Απόστολος Χρήστου

  • Ασημένια τορπίλη: Ο Απόστολος Χρήστου πραγματοποιώντας τρομερή εμφάνιση κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. Με αυτόν τον τρόπο ο 27χρονο κολυμβητής έδωσε το δεύτερο μετάλλιο στη χώρα μας στο Παρίσι, ενώ έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος κολυμβητής που κατακτά μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
  • Ο απολογισμός: Από εκεί και πέρα η χώρα μας πανηγύρισε την πρόκριση του Στέφανου Ντούσκου στον τελικό του μονού σκιφ, αλλά και τη μεγάλη νίκη της Εθνικής πόλο κόντρα στις ΗΠΑ. Αντίθετα ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρά τη μεγάλη προσπάθειά ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στη σπουδαία Αντιγόνη Ντρισμπιώτη η οποία ανακοίνωσε ότι δε θα πάρει μέρος σε άλλους Ολυμπιακούς Αγώνες.
  • Μέρα γεμάτη συγκινήσεις: Τέσσερις συμμετοχές σε τελικούς (τρεις στην κωπηλασία και μία στην κολύμβηση) για τα ελληνικά χρώματα, το κρίσιμο ματς της Εθνικής μπάσκετ με την Αυστραλία και η αρχή του στίβου περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Παρασκευής (02/08) στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
myavis.gr