Καζάνι που βράζει ο αραβικός κόσμος μετά τη χθεσινή δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χαμίγια, από το Ισραήλ, στο Ιράν με πλήθος διαδηλώσεων σε χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και μουσουλμανικές χώρες της βόρειας Αφρικής όπως το Μαρόκο και η Τυνησία. Η κηδεία του ηγέτης της Χαμάς έχει μεταταπεί σε μια μεγάλη πορεία υπέρ της Παλαιστίνης και του Παλαιστινιακού λαού ενώ πλήθος από τους παρευρισκόμενους πενθούντες που συγκεντρώθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, κρατούν στα χέρια πλακάτ με το πορτρέτο του Ισμαήλ Χαμίγια και παλαιστινιακές σημαίες.

Η κηδεία του Ισμαήλ Χανίγια ξεκίνησε με τον πρόεδρο του ιρανικού κοινοβουλίου Μοχάμαντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ και τον αξιωματούχο της Χαμάς Χαλίλ αλ-Χάγια να απευθύνονται σε πλήθος πενθούντων στην Τεχεράνη.

Ο ανώτατος ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ προσευχήθηκε πάνω από τη σορό του Χανίγια στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης στο κέντρο της πόλης.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στη συνέχεια μια πένθιμη πομπή θα κατευθυνόταν προς την πλατεία Αζαντί στα δυτικά.