Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον σπουδαίο Σέρβο να παίρνει τη νίκη με 2-0 σετ (6-3, 7-6 [3]) και μαζί την πρόκριση στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Ο Ελληνας τενίστας έχασε το πρώτο σετ με 6-3, αλλά στο δεύτερο ανέβασε την απόδοσή του και βρέθηκε μπροστά με 4-0. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να επιστρέφει και να στέλνει το σετ στο τάι μπρέικ, όπου επικράτησε με 7-3.

Ο Σέρβος ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση, όπως είχε διαμορφωθεί μετά το πολύ καλό ξεκίνημα του Τσιτσιπά στο δεύτερο σετ και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Ολυμπιακού Τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Λορέντζο Μουσέτι (Νο.16).

Ο Στέφανος ολοκλήρωσε την περιπέτειά του στη φετινή διοργάνωση στα προημιτελικά και πλέον στρέφει το βλέμμα του στα επόμενα τουρνουά και φυσικά στο US Open, το οποίο θα αρχίσει στα τέλη Αυγούστου. Το τέταρτο και τελευταίο Grand Slam της σεζόν.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Ο Τζόκοβιτς μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και με μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ προηγήθηκε με 3-1. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και έφτασε στο 5-2 και λίγο αργότερα έκανε το 6-3 και μαζί το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος μπήκε αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα και εκμεταλλευόμενος έναν μίνι τραυματισμό του Τζόκοβιτς κατάφερε να προηγηθεί με διπλό μπρέικ (4-0). Ο Νόβακ με μπρέικ μείωσε 4-1 και λίγο αργότερα σε 5-3. Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για την ισοφάριση και μάλιστα βρέθηκε μπροστά με 40-0, αλλά δεν κατάφερε να κλείσει το γκέιμ και το πλήρωσε ακριβά. Ο Σέρβος επέστρεψε και με μπρέικ μείωσε σε 4-5, πριν φτάσει στο 5-5.

Οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου ό Στέφανος έκανε πρώτος μίνι μπρέικ για το 2-0. Ο Τζόκοβιτς, όμως, απάντησε και από το 0-2 βρέθηκε στο 4-2 και λίγο αργότερα με άλλα δύο μίνι μπρέικ στο 6-3. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο.1 του ταμπλό, με τον Σέρβο να κάνει το 7-3 και να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση των Ολυμπιακών Αγώνων.