Ολυμπιακοί Αγώνες: Η γκάφα της Νιγηρίας που στέρησε το όνειρο στην Οφίλι

Η Νιγηριανή αθλήτρια Φέιβορ Οφίλι αποκάλυψε πως η ομάδα της ξέχασε να δηλώσει τη συμμετοχή της, χάνοντας την ευκαιρία να τρέξει στα 100 μέτρα.

Η Φέιβορ Οφίλι έκανε το δύσκολο δηλαδή να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε 100 και 200 μέτρα, ωστόσο η ομάδα της δεν της έκανε τη… χάρη να πράξει αυτό που όφειλε.

Η Νιγηριανή σπρίντερ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα 100 μέτρα (σ.σ. ο προκριματικός έχει οριστεί στις 2 Αυγούστου), γιατί πολύ απλά οι υπεύθυνοι της ομάδας στίβου ξέχασαν να τη δηλώσουν!

Η 21χρονη, που ζει και προπονείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχασε τη ψυχραιμία της όταν ενημερώθηκε τα μαντάτα και άδειασε στα social media την ομοσπονδία στίβου και την Ολυμπιακή επιτροπή της χώρας.

Η Οφίλι υπενθύμισε πως η ίδια και άλλοι 13 συναθλητές της έχασαν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο Τόκιο το 2021, δεν μπορούσαν να υποβληθούν σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών γιατί ο οργανισμός καταπολέμησης του ντόπινγκ στη Νιγηρία δεν διέθετε προϋπολογισμό για να ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Με το ατομικό της ρεκόρ στα 100 μέτρα να είναι 10.96 δευτερόλεπτα η Οφίλι θεωρείται μια ανερχόμενη πρωταθλήτρια στα σπριντ. Υπενθύμισε στους υπευθύνους πως αγωνίζεται και στα 200 μέτρα, ώστε να μην επαναλάβουν τη γκάφα τους.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.