Με τον Φίλιπ Τζούριτσιτς να κάνει τη διαφορά και στη ρεβάνς, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 4-0 της Μπότεφ επί βουλγαρικού εδάφους και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League.

Μόλις στο 6ο λεπτό, έπειτα από σπουδαία μπαλιά του Τζούριτσιτς, ο Μλαντένοβιτς μετουσίωσε σε ασίστ την κούρσα του, αφού ο Γερεμέγεφ άνοιξε το σκορ με μία επαφή.
Ο Σουηδός σημειώνει ένα γκολ ανά 67,3 λεπτά συμμετοχης, στατιστικό αξιοζήλευτο ακόμη και για τους πιο δημοφιλείς φορ του κόσμου.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο ζητούσε από τον Μπακασέτα να χαμηλώνει αρκετά στον αγωνιστικό χώρο για να παίρνει μπάλες, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τις επιλογές του «εξαριού».

Προσωρινά, η Μπότεφ κέρδισε μέτρα στο χορτάρι και στο 27′ ο Μίντοφ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με δυνατό σουτ. Η λύση για τον Παναθηναϊκό δόθηκε από τον Τζούριτσιτς στο 34′, όταν έπιασε ένα μονοκόμματο βολέ. Η μπάλα κόντραρε στον Ούτζα και κατέληξε στα δίχτυα. Ηδη η πρόκριση είχε κριθεί.
Λίγα λεπτά αργότερα, ο Μπακασέτας άγγιξε το γκολ, αλλά το δυνατό σουτ του τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον τραυματισμό του Ούτζα στο γόνατο και το 0-3 από τον Τζούριτσιτς στο 45+2′, έπειτα από πάρε-βάλε μπαλιά του Μαντσίνι.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του στο 50′, όταν ο -καλυπτόμενος- Γερεμέγεφ ζευγάρωσε τα γκολ του, έπειτα από σπουδαία μπαλιά του Κώτσιρα. Στα αξιοσημείωτα των επόμενων λεπτών, το ντεμπούτο του Τετέ με την πράσινη φανέλα. Οι «πράσινοι» φλέρταραν και με 5ο γκολ, αλλά το 0-4 έγραψε την ιστορία του επιβλητικού διπλού.