Η εικόνα του γηπέδου, η ατμόσφαιρα, η τηλεοπτική κάλυψη, το γήπεδο το ίδιο, ο ήλιος ντάλα, όλα ήταν βγαλμένα από τα βάθη των 90s σε ένα ματς που η ΑΕΚ μπήκε ορεξάτη για να κάνει το αυτονόητο, να αποδείξει την ανωτερότητά της, αλλά στο 18′ λίγο έλειψε να δεχθεί γκολ από τους γηπεδούχους που είχαν διπλό δοκάρι μετά από κόντρα και είδαν τον Στρακόσια να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 29′ η… τάξη αποκαταστάθηκε με τον Λιβάι Γκαρσία με πανέμορφο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να ανοίγει το σκορ για την ΑΕΚ, στην πρώτη επιθετική ενέργεια των φιλοξενούμενων στα αντίπαλα καρέ.

Η Ιντερ Εσκάλδες δεν το έβαλε κάτω μετά το γκολ έχοντας ξανά νέα καλή στιγμή στην εστία του Στρακόσια, ενώ καλή στιγμή για το 0-2 είχε λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και η ΑΕΚ, η οποία σε γενικές γραμμές έκανε προβληματική εμφάνιση μη μπορώντας να δείξει επί χόρτου την ανωτερότητά της. Ας είναι καλά η ποιότητα και η ατομική προσπάθεια του Λιβάι Γκαρσία.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ξεκίνησε με χαμένη ευκαιρία, για να έρθει στο 74′ ο Λιβάι Γκαρσία να κάνει ξανά την δουλειά αξιοποιώντας την βαθιά μπαλιά. Εκανε το κοντρόλ στην πλάτη της άμυνας, εκτέλεσε και έκανε το 2-0 βάζοντας τέλος στα όποια όνειρα θερινής νυχτός έκαναν οι γηπεδούχοι, οι πάντως όταν έβρισκαν την ευκαιρία δημιουργούσαν απειλές στην εστία του Στρακόσια.

Στο 83′ ο Άμραμπατ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το 0-3 και τρία λεπτά αργότερα ο Λιβάι Γκαρσία έβαλε το κερασάκι στην προσωπική του τούρτα και με το χατ-τρικ ολοκλήρωσε την πρόκριση της Ένωσης με το 0-4 να γράφει την ιστορία της αναμέτρησης.