Νέα Ιωνία: Απόφαση Δήμου για την απαλλοτρίωση της ΕΡΙΟΤΕΚ

Αυτή η απόφαση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της πόλης να αποκτήσει αυτόν τον πολύτιμο χώρο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Ιωνίας έλαβε μια κρίσιμη απόφαση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του χώρου της ΕΡΙΟΤΕΚ. Αυτή η απόφαση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της πόλης να αποκτήσει αυτόν τον πολύτιμο χώρο.

Η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέλαβαν την ευθύνη και προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί η συνέχιση της διαδικασίας. Δημιούργησαν τον απαραίτητο κωδικό και προχωρούν στις διαδικασίες για την εξασφάλιση των χρημάτων που απαιτούνται για την απαλλοτρίωση.

Αυτή η κίνηση κρίνεται απαραίτητη, καθώς η υπόθεση της ΕΡΙΟΤΕΚ είχε χαρακτηριστεί ως «χαμένη» λόγω των ανεπαρκών και ακατανόητων χειρισμών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Από τον Μάρτιο του 2019, όταν ο Δήμος έλαβε γνώση της απόφασης του ΣτΕ υπέρ της Νέας Ιωνίας, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή υπό την κ. Θωμαΐδου δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια για την απαλλοτρίωση του χώρου.

Με τον Ιανουάριο του 2024 να σηματοδοτεί την 15ετία από την αρχική απαλλοτρίωση, ο Δήμος έπρεπε να προχωρήσει άμεσα στην επανεπιβολή της απαλλοτρίωσης για να μην χαθεί ο χώρος οριστικά υπέρ του ιδιώτη.

Παρά τις αρνητικές απαντήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών, την Περιφέρεια, το Πράσινο Ταμείο και τις Κτιριακές Υποδομές σχετικά με τη χρηματοδότηση της απαλλοτρίωσης, η Δημοτική Αρχή βρήκε λύση με τη λήψη δανείου, όπως είχε αποφασιστεί ομόφωνα στις 7 Αυγούστου 2023.

Η Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας επέδειξε υπευθυνότητα, απαντώντας στο δίλημμα: είτε προχωράμε στην επανεπιβολή της απαλλοτρίωσης με εξασφαλισμένα τα χρήματα, είτε χάνουμε την ΕΡΙΟΤΕΚ. Η απόφαση για την επανεπιβολή της απαλλοτρίωσης ελήφθη χωρίς υπεκφυγές, με καθαρή στόχευση να σωθεί ο χώρος για την πόλη και τους δημότες, αποτρέποντας την απώλειά του υπέρ του ιδιώτη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.