Μύκονος: «Πάρτι» φοροδιαφυγής με έως και 1.200 ευρώ είσοδο

Ένταση μεταξύ διοργανωτών και επιχειρηματιών για τα παράνομα πάρτι σε βίλες στη Μύκονο - Τα εξωφρενικά ποσά για είσοδο

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των επιχειρηματιών για τα παράνομα πάρτι σε βίλες στην Μύκονο, με τους διοργανωτές ενός εξ αυτών να χρεώνουν είσοδο που φτάνει έως και τα 1.200€.

Το 3ήμερο πάρτι ξεκινά από σήμερα, 1η Αυγούστου, με τους λάτρεις των παράνομων prive party από όλο τον κόσμο να καταφθάνουν στην Μύκονο.

40 DJ’s από όλο τον κόσμο, τρία διαφορετικά stage, 1.200€ προπληρωμένο εισιτήριο και barcode για να ανοίξουν οι πύλες του μεγαλύτερου παράνομου πάρτι στην Μύκονο. Το μόνο που θα λείπει, όπως φαίνεται, είναι η άδεια λειτουργίας κέντρου διασκεδάσεως.

Οι προετοιμασίες ολοκληρώθηκαν χθες, όπως φαίνεται και σε βίντεο. Το σωματείο επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης την Μυκόνου καταγγέλλει πως ο χώρος δεν έχει άδεια κέντρου διασκεδάσεως και δεν έχει ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

«Ένα κέντρο διασκέδασης θα πρέπει να έχει άδεια θα πρέπει να έχει ελεγχθεί από την αγορανομία από την πυροσβεστική, θα πρέπει να κόβονται παραστατικά στην εφορία, θα πρέπει να υπάρχει Ι.Κ.Α.

Εμείς φυσικά θέλουμε να διασκεδάζει ο κόσμος στη Μύκονο και να γίνεται με ίσους όρους και με ασφάλεια. Αυτό δεν μπορεί να το προσφέρει μία βίλα παράνομη, η οποία λειτουργεί σαν κέντρο διασκέδασης, ενώ δεν έχει καμία αδειοδότηση», αναφέρεται.

Διαφορετικές τιμές ανάλογα το… φύλο

Οι τιμές διαφέρουν για άντρες και γυναίκες και οι πληρωμές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, όπως διαφημίζεται στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρουν και στην επίσημη σελίδα τους, το εισιτήριο των 1200€ είναι για το τριήμερο 1-4 Αυγούστου και είναι μόνο για άντρες. Περιλαμβάνει πλήρη πρόσβαση, απεριόριστο φαγητό/ποτό, αποκλειστικό VIP μπαρ, ιδιωτικό chill house, μοναδικές εμπειρίες, δείπνα VIP & after party.

Οι γυναίκες θα πληρώσουν για το ίδιο τριήμερο 900 €.

Στην συγκεκριμένη βίλα όπως φαίνεται έχει ετοιμαστεί και ένα μεγάλο πάρτυ φοροδιαφυγής.

Μάλιστα οι διοργανωτές προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί ότι εισπράττουν χρήματα, έχουν ανακοινώσει μέσω Instagram ότι δεν μπορεί να γίνει πληρωμή στον χώρο της εκδήλωσης, αλλά  αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αντίθετος στα παράνομα πάρτι και ο δήμαρχος Μυκόνου, που τονίζει πως πρέπει να είναι άμεση η παρέμβαση της αστυνομίας.

«Τα πάρτι στις βίλες είναι ούτως ή άλλως παράνομα, άρα κάποιοι έκαναν ανακοίνωση ότι θα κάνουν party, πράγμα που και εγώ το πληροφορήθηκα, διότι ήρθε μηνυτήρια αναφορά πρέπει να επέμβει αστυνομία. Ο Δήμος ούτε άδειες δίνει ούτε μπορεί να δώσει και είναι και αντίθετος με τέτοιες παρανομίες», είπε ο δήμαρχος Μυκόνου Χρήστος Βερώνης.

Η ένταση μεταξύ καταστηματαρχών και διοργανωτών παράνομων πάρτι αναμένεται να κλιμακωθεί, καθώς οι πρώτοι υποστηρίζουν ότι οι εκδηλώσεις αυτές πλήττουν τον τουρισμό και την οικονομία του νησιού, ενώ οι δεύτεροι συνεχίζουν να αναζητούν τρόπους να παρακάμπτουν τις αρχές για να αποκομίζουν τεράστια κέρδη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.