Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα παρέχει υγειονομική κάλυψη σε αθλητικά γεγονότα και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, που διοργανώνονται από τον Δήμο.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαράλαμπος Μπονάτσος, και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο τη βελτίωση των μηχανισμών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και την ενίσχυση της προστασίας ευάλωτων ομάδων.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα παρέχει υγειονομική κάλυψη σε αθλητικά γεγονότα και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, που διοργανώνονται από τον Δήμο. Επιπλέον, θα εκπαιδεύσει το προσωπικό του Δήμου στην παροχή πρώτων βοηθειών και Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, υπογράμμισε την ανάγκη επέκτασης της συνεργασίας και στον τομέα της Πρόνοιας, ιδιαίτερα σε δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με τη συμμετοχή εθελοντών στη συγκέντρωση αγαθών. «Η προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι αξιομνημόνευτη και ξεπερνά τα σύνορα της χώρας. Είναι πολύ σημαντικό για τους πολίτες το ότι προχωράτε και σε συνεργασίες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση», τόνισε ο κ. Μπονάτσος.

Ο κ. Αντώνης Αυγερινός, από την πλευρά του, δήλωσε: «Σκοπός μας ως ΕΕΣ αλλά και εμού προσωπικά, είναι να είμαστε ωφέλιμοι και χρήσιμοι. Θα ανταποκριθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις ανάγκες σας». Πρόσθεσε επίσης ότι «Η νέα αυτή συνεργασία μπορεί να προχωρήσει και σε μαθήματα ψυχικής υγείας στα σχολεία και σε ομιλίες εξειδικευμένων εθελοντών για την καταπολέμηση του».

Στην υπογραφή του Μνημονίου ήταν παρών και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων και Ζώων Συντροφιάς, Εθελοντισμού και Νεολαίας, Ιωάννης Δελακουρίδης, ο οποίος συζήτησε με τον Πρόεδρο του ΕΕΣ τις λεπτομέρειες της συνεργασίας, τονίζοντας τη σημασία της για την τοπική κοινωνία.

Η συνεργασία αυτή αναμένεται να ενισχύσει την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, ενώ παράλληλα θα προσφέρει σημαντική υποστήριξη στις ευάλωτες ομάδες της περιοχής.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.