Με ένα σκάφος χωριτικότητας το πολύ 20 ατόμων, 60 μετανάστες επιχείρησαν να προσεγγίσουν την Κρήτη.

Και ενώ το παλιό σκάφος ξέμεινε από καύσιμα, στην περιοχή έπνεαν βόρειοι άνεμοι 7 έως 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα κύματα, περίπου τρία μίλια ανοιχτά από την ακτή  «Ψαρή Φοράδα», στη νότια ακτογραμμή του δήμου Βιάννου.

Κραυγές απόγνωσης

Στο πλήρωμα του σκάφους των εθελοντών που συνέδραμαν το λιμενικό οι διασώστες Νίκος Λαμπράκος, Νικ Κωνσταντίνος Λαμπράκος και Πέτρος Μανολάκος.

Οι κραυγές απόγνωσης και αγωνίας των 60 μεταναστών έγιναν αντιληπτές στη στεριά. Αμεση ήταν η κινητοποίηση του λιμενικού που έσπευσε ζητώντας τη συνδρομή και εθελοντών δυτών προκειμένου να επιχειρήσουν διάσωση.

Σώθηκαν στο παρά πέντε

Η κινητοποίηση έφερε θετικά αποτελέσματα, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, καθώς ήδη κάποιοι από τους μετανάστες είχαν βρεθεί στο νερό. Μεταξύ των διασωθέντων μεταναστών αρκετές γυναίκες και μικρά παιδιά.

Εγκαταλείφθηκαν

Σύμφωνα με ερτ οι Αρχές εκτιμούν πως οι μετανάστες εγκαταλείφθηκαν από μεγαλύτερο πλοίο, το οποίο συνέχισε την πορεία του, αδιαφορώντας για την τύχη τους. Πρόκειται για «πρακτική» που εφαρμόζουν συχνά οι εμπλεκόμενοι στη διακίνηση ανθρώπων προς χώρες της ΕΕ, όπως λένε.