Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός, πραγματοποίησε επίσκεψη στο σχολικό συγκρότημα του 5ου Γυμνασίου και του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου, την Τετάρτη 31 Ιουλίου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αντώνη Περισυνάκη, και την Πρόεδρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, Δωροθέα Βρούχου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος «Ανοιχτές Αυλές – Ανοιχτά Σχολεία», το οποίο έχει ξεκινήσει ο Δήμος Ηρακλείου, προσφέροντας στους νέους την ευκαιρία να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν στους χώρους των σχολείων και εκτός σχολικού ωραρίου.

Το πρόγραμμα αυτό, που ήταν μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Καλοκαιρινού, έχει βρει θετική ανταπόκριση στην τοπική κοινότητα. Ο Δήμαρχος επεσήμανε: «Η αυλή του σχολείου είναι ανοιχτή για να μπορούν να παίζουν τα παιδιά, με συντεταγμένο τρόπο, όπως προσδιόρισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας. Είναι κρίμα αυτοί οι χώροι να περιορίζουν τη ζωή τους μέσα στο σχολικό ωράριο. Η γενικότερη ιδέα είναι να αξιοποιούμε τις υποδομές μας για αναψυχή, αθλητισμό και πολιτισμό».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αντώνης Περισυνάκης, ανέφερε ότι το πρόγραμμα αυτό αποτέλεσε πρότυπο για άλλους δήμους της Ελλάδας, και εξέφρασε την επιθυμία για επέκταση του προγράμματος σε περισσότερα σχολεία. Η Δωροθέα Βρούχου, Πρόεδρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την προσοχή που δίνεται στην περιοχή τους και τόνισε την ανάγκη για επέκταση του αύλειου χώρου των σχολείων, κάτι που θα ωφελήσει τόσο τις σχολικές μονάδες όσο και τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο.

Το πρόγραμμα «Ανοιχτές Αυλές – Ανοιχτά Σχολεία» θα διαρκέσει από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Αυγούστου, καθημερινά από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά και εφήβους να χρησιμοποιούν τους σχολικούς χώρους για δραστηριότητες.