Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρά δυναμικά στην προώθηση της πράσινης ενέργειας, με την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΠΟΛΛΩΝ».

Το πρόγραμμα «ΑΠΟΛΛΩΝ» έχει ως βασικό στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την προώθηση της πράσινης ενέργειας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία ενεργειακού συμψηφισμού στην Ελλάδα, που αποσκοπεί στην εγκατάσταση σταθμών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), με ή χωρίς σταθμούς αποθήκευσης, και την εφαρμογή εικονικού ταυτοχρονισμένου συμψηφισμού.

Η υλοποίηση του προγράμματος θα ωφελήσει σημαντικά τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α’ και β’ βαθμού, τους Τοπικούς και Γενικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης, καθώς και τους διαδόχους τους, μειώνοντας το ενεργειακό τους κόστος.

Κατά τη συνάντηση, ο Περιφερειάρχης και η Υφυπουργός συζήτησαν αναλυτικά τα διάφορα σημεία του προγράμματος, την προετοιμασία και τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων. Ο κ. Πτωχός τόνισε την ανάγκη για συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος και υπογράμμισε την πρόθεση της Περιφέρειας να συμμετέχει ενεργά στο «ΑΠΟΛΛΩΝ», μόλις διευκρινιστούν όλες οι λεπτομέρειες.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την κοινή δέσμευση για συνέχιση των προσπαθειών, ώστε η Περιφέρεια Πελοποννήσου να συμβάλλει ουσιαστικά στην εθνική στρατηγική για μια βιώσιμη ενεργειακή πολιτική, ενισχύοντας την περιβαλλοντική και οικονομική βιωσιμότητα της περιοχής.