Εύβοια: Καλύτερη εικόνα στο πύρινο μέτωπο – Όλες οι ελπίδες στα εναέρια μέσα

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες - Ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια

Λίγο καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 31/7 στον Πισσώνα Ευβοίας.

Όλη τη νύχτα 183 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος έδιναν μάχη στο πύρινο μέτωπο και κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά τη φωτιά, σύμφωνα με το evima.gr.

Σήμερα η Πυροσβεστική πιστεύει ότι με τη βοήθεια των εναέριων μέσων θα καταφέρει να θέσει τη φωτιά άμεσα υπό πλήρη έλεγχο.

Στην Εύβοια ο Κικίλιας

Στην Εύβοια πήγε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί συντονιστική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό, με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργείων, των ΟΤΑ και εκπροσώπων όλων των σωμάτων ασφαλείας.

«Eίναι μια νύχτα μάχης για μας. Η κατάσταση δεν είναι αυτή που αντιμετωπίσαμε το μεσημέρι, δεν είναι ούτε τα μποφόρ τέτοια, ούτε τα μελτέμια. Όμως, δυστυχώς, η Εύβοια είναι η φυσική άμυνα, αν θέλετε, μπροστά από την Αττική και δίνει πάντα καιρό τέτοιο που μας δημιουργεί προβλήματα» είπε ο κ. Κικίλιας.

«Μια τέτοια κατάσταση αντιμετωπίσαμε το μεσημέρι στα Ψαχνά Εύβοιας. Είναι όλοι εδώ, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο υπαρχηγός, όλη η ηγεσία, όλες οι επίγειες δυνάμεις» πρόσθεσε.

Πυροσβέστης σώζει σκύλο από τις φλόγες

Σύμφωνα με το evima.gr στο δάσος του Πισσώνα ένας πυροσβέστης έσωσε σκυλάκι που βρέθηκε τρομαγμένο στην περιοχή.

Ο πυροσβέστης και οι συνάδελφοί του έδωσαν νερό στο τετράποδο και το μετέφεραν σε ασφαλές σημείο για να του προσφέρουν τροφή και προστασία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.