Ανακάλυψη βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού

Η βόμβα εντοπίστηκε κατά τις εργασίες έρευνας και εκκαθάρισης που πραγματοποιεί η Μονάδα Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς.

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) και παρουσία του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου, και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ανακοινώθηκε η ανεύρεση βόμβας αεροπορίας 500 λιβρών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην περιοχή του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού.

Η βόμβα εντοπίστηκε κατά τις εργασίες έρευνας και εκκαθάρισης που πραγματοποιεί η Μονάδα Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς. Η καταστροφή της θα γίνει επί τόπου από εξειδικευμένο προσωπικό του ΤΕΝΞ με ελεγχόμενη διαδικασία κατάκαυσης, την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024, στις 8:00 π.μ.

Οι αρμόδιες αρχές διαβεβαιώνουν τους πολίτες ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας κατά την επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας. Δεν απαιτείται εκκένωση της κατοικημένης περιοχής και δεν προβλέπονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή είναι η 9η βόμβα αεροπορίας που έχει ανευρεθεί στην περιοχή, στο σύνολο των 357 πυρομαχικών υλικών που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.