Στην 22η θέση τερμάτισε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στον τελικό των 20χλμ βάδην γυναικών με επίδοση 1:31.33.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρέθηκε στην πρώτη 20άδα από το δέκατο χιλιόμετρο του αγώνα και διατήρησε την αξιοπρεπέστατη θέση της, σ’ ένα από τα πλέον δύσκολα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μετά το τέλος της κούρσας ανακοίνωσε πως ήταν η τελευταία της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Αντιγόνη Ντρισμπιώτη:

«Βαθιά συγκινημένη. Είναι η τελευταία μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Κλαίω δυο μέρες τώρα, δεν μπορώ να συμμαζέψω τα συναισθήματά μου. Χαίρομαι γιατί είχα μια καλή εμφάνιση. Δεν ξέρω καν τι θέση έχω, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένη από την επίδοση για τα δεδομένα της χρονιάς.

Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά. Όταν ένας αθλητής έχει προβλήματα με το σώμα του, έχει προβλήματα και με το μυαλό του. Αυτά είναι αλληλένδετα. Προσπαθούσα μία να φτιάξω το κορμί μου, μία να φτιάξω το μυαλό μου. Ήμουν λίγο μπερδεμένη. Στο τέλος βρήκα τα πατήματά μου, μπήκα στη σειρά. Δούλεψα μεθοδικά και ήμουν σήμερα, νομίζω, με μια αξιοπρεπή εμφάνιση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το Παρίσι μού αφήνει κάτι γλυκό, όλη μου η εμπειρία εδώ. Από μικρό παιδάκι που αγωνίζομαι. Δεν έχω καμία στιγμή άσχημη να θυμάμαι. Είχα πάντα ανοδική πορεία. Οπότε σίγουρα, φεύγω με το κεφάλι πολύ ψηλά. Έχω να θυμάμαι μόνο ωραία πράγματα, φοβερές φιλίες που μένουν για πάντα. Αυτός ο ανταγωνισμός ο εσωτερικός, που βγαίνεις από εδώ και είσαι αγκαλιά. Αυτά τα συναισθήματα μόνο ο αθλητισμός μπορεί να στα χαρίσει και είμαι περήφανη που τα ζω».

Σε ερώτηση για το τι σημαίνει το «φεύγω» που ανέφερε, απάντησε: «Το φεύγω είναι φεύγω». Είναι η τελευταία μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω. Ευχαριστώ για την στήριξη. Μπορεί να μην χαρήκατε με το αποτέλεσμα μου, αλλά σας ευχαριστώ για την στήριξη».