Έλληνες κομάντος με βομβιδοβόλα στο Κολοράντο

Τους προσκάλεσαν οι Αμερικανοί διότι έμειναν ενθουσιασμένοι από το επίπεδο γνώσεων και τη φιλοξενία των Ελλήνων.

Δέκα Έλληνες κομάντος από την αφρόκρεμα των Ενόπλων Δυνάμεων, την επίλεκτη μονάδα, τη Ζ’ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ΜΑΚ), βρίσκονται ήδη εδώ και δύο εβδομάδες στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Και τι κάνουν εκεί, θα μου πείτε; Μαθαίνω ότι διεξάγουν συνεκπαίδευση με τους Αμερικανούς συναδέλφους τους, τους Special Forces, τα φημισμένα «Πράσινα Μπερέ» (Green Berets).

Μάλιστα, λέει ο Βηματοδότης, τους προσκάλεσαν οι Αμερικανοί, διότι έμειναν ενθουσιασμένοι τόσο από το επίπεδο γνώσεων όσο και από τη φιλοξενία των Ελλήνων, όταν είχαν έλθει οι ίδιοι στην Ελλάδα, γύρω στα τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου 2024. Εκπαιδεύονται σκληρά ημέρα και νύκτα, σε πολλά και απαιτητικά αντικείμενα των Ειδικών Δυνάμεων. Αντικείμενα όπως: βολές με φορητό οπλισμό (πιστόλια, τυφέκια, πολυβόλα, βομβιδοβόλα), επιχειρήσεις σε υδάτινο περιβάλλον, πλεύσεις με λέμβους και ταχύπλοα σκάφη, άλματα με αλεξίπτωτο, παροχή Α΄ Βοηθειών σε τραυματίες.

Το είπαμε παλαιότερα το ξαναλέω και τώρα: οι καταδρομείς μας έχουν ανέβει κατακόρυφα, απολαμβάνουν σεβασμού και εκτίμησης από φίλιους και εχθρούς, γεγονός το οποίο αναγνωρίζεται και από τους Συμμάχους μας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.