Δέκα Έλληνες κομάντος από την αφρόκρεμα των Ενόπλων Δυνάμεων, την επίλεκτη μονάδα, τη Ζ’ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ΜΑΚ), βρίσκονται ήδη εδώ και δύο εβδομάδες στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Και τι κάνουν εκεί, θα μου πείτε; Μαθαίνω ότι διεξάγουν συνεκπαίδευση με τους Αμερικανούς συναδέλφους τους, τους Special Forces, τα φημισμένα «Πράσινα Μπερέ» (Green Berets).

Μάλιστα, λέει ο Βηματοδότης, τους προσκάλεσαν οι Αμερικανοί, διότι έμειναν ενθουσιασμένοι τόσο από το επίπεδο γνώσεων όσο και από τη φιλοξενία των Ελλήνων, όταν είχαν έλθει οι ίδιοι στην Ελλάδα, γύρω στα τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου 2024. Εκπαιδεύονται σκληρά ημέρα και νύκτα, σε πολλά και απαιτητικά αντικείμενα των Ειδικών Δυνάμεων. Αντικείμενα όπως: βολές με φορητό οπλισμό (πιστόλια, τυφέκια, πολυβόλα, βομβιδοβόλα), επιχειρήσεις σε υδάτινο περιβάλλον, πλεύσεις με λέμβους και ταχύπλοα σκάφη, άλματα με αλεξίπτωτο, παροχή Α΄ Βοηθειών σε τραυματίες.

Το είπαμε παλαιότερα το ξαναλέω και τώρα: οι καταδρομείς μας έχουν ανέβει κατακόρυφα, απολαμβάνουν σεβασμού και εκτίμησης από φίλιους και εχθρούς, γεγονός το οποίο αναγνωρίζεται και από τους Συμμάχους μας.