Η Φέιβορ Οφίλι έκανε το δύσκολο δηλαδή να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε 100 και 200 μέτρα, ωστόσο η ομάδα της δεν της έκανε τη… χάρη να πράξει αυτό που όφειλε.

Η Νιγηριανή σπρίντερ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα 100 μέτρα (σ.σ. ο προκριματικός έχει οριστεί στις 2 Αυγούστου), γιατί πολύ απλά οι υπεύθυνοι της ομάδας στίβου ξέχασαν να τη δηλώσουν!

Η 21χρονη, που ζει και προπονείται στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχασε τη ψυχραιμία της όταν ενημερώθηκε τα μαντάτα και άδειασε στα social media την ομοσπονδία στίβου και την Ολυμπιακή επιτροπή της χώρας.

Η Οφίλι υπενθύμισε πως η ίδια και άλλοι 13 συναθλητές της έχασαν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο Τόκιο το 2021, δεν μπορούσαν να υποβληθούν σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών γιατί ο οργανισμός καταπολέμησης του ντόπινγκ στη Νιγηρία δεν διέθετε προϋπολογισμό για να ακολουθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Με το ατομικό της ρεκόρ στα 100 μέτρα να είναι 10.96 δευτερόλεπτα η Οφίλι θεωρείται μια ανερχόμενη πρωταθλήτρια στα σπριντ. Υπενθύμισε στους υπευθύνους πως αγωνίζεται και στα 200 μέτρα, ώστε να μην επαναλάβουν τη γκάφα τους.