Συνεχίζεται η προεκλογική μάχη στις ΗΠΑ με τον Ντόναλντ Τραμπ να βλέπει να του γυρνούν την πλάτη οι συγγενείς του. Ο Φρεντ Τραμπ ΙΙΙ, ανιψιός του πρώην προέδρου δήλωσε χθες (31/7) στην Έριν Μπέρνετ του CNN ότι δεν θα ψηφίσει τον θείο του τον Νοέμβριο και ότι υποστηρίζει την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για την προεδρία.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι οι ελευθερίες μας διακυβεύονται και η Κάμαλα Χάρις είναι η μόνη που στέκεται ανάμεσα στον διχασμό του Τραμπ, την ανατροπή των ελευθεριών και της δημοκρατίας», δήλωσε στην εκπομπή OutFront. Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε υποψηφιότητα το 2016, υπενθύμισε ο Φρεντ Τραμπ, ορισμένα μέλη της οικογένειας «απλά πίστευαν ότι ήταν πραγματικά μια άσκηση branding».

«Ήθελε να βγάλει το προϊόν του εκεί έξω», είπε. «Και κέρδισε και δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να κάνει μεγάλη ζημιά. Γνωρίζει πώς κινείται η πολιτική, αλλά σίγουρα δεν πίστευε ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν όπως εξελίχθηκαν».

Ερωτηθείς αν τον εξέπληξαν τα σχόλια του θείου του στο συνέδριο της Εθνικής Ένωσης Μαύρων Δημοσιογράφων σχετικά με τη φυλετική ταυτότητα της Χάρις, ο Φρεντ Τραμπ είπε ότι «δεν με εκπλήσσει. Φαίνεται να συμβαίνει συνέχεια, παρερμηνεύει πλέον το πλήθος» ανέφερε.