Κιμ Γιονγκ Ουν: Γιατί αναζητά φάρμακα στο εξωτερικό

Φουντώνουν οι φήμες για τον διάδοχό του Κιμ Γιονγκ Ουν - Τι λέει η υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας για την κατάσταση της υγείας του.

Ανησυχία επικρατεί γύρω από την κατάσταση της υγείας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Η Υπηρεσία Κατασκοπείας της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι ο Ουν έχει παχύνει πολύ και αντιμετωπίζει προβλήματα όπως αρτηριακή πίεση και διαβήτη, με αξιωματούχους να αναζητούν νέα φάρμακα στο εξωτερικό.

Ο 40χρονος Κιμ, γνωστός για την αγάπη του στο αλκοόλ και το κάπνισμα, προέρχεται από οικογένεια με ιστορικό καρδιακών προβλημάτων. Τόσο ο πατέρας του όσο και ο παππούς του, που κυβερνούσαν τη Βόρεια Κορέα πέθαναν από καρδιακά προβλήματα.

Ο Κιμ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Politico, που έχει ύψος περίπου 1,70 και πριν λίγο καιρό ζύγιζε 140 κιλά, φάνηκε να έχει χάσει βάρος το 2021, πιθανότατα ακολουθώντας αυστηρό πρόγραμμα διατροφής. Πρόσφατα όμως πλάνα του στην τηλεόραση τον έδειξαν να έχει παχύνει ξανά.

Σε ομάδα υψηλού κινδύνου – Ο πιθανότερος διάδοχος

Τη Δευτέρα, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η κύρια υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας, δήλωσε, σε μια ενημέρωση κεκλεισμένων των θυρών, ότι ο Κιμ εκτιμάται ότι ζυγίζει και πάλι περίπου 140 κιλά και ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας προσπαθούσαν να προμηθευτούν νέα φάρμακα από το εξωτερικό για την πιθανολογούμενη υψηλή αρτηριακή πίεση και τον διαβήτη του Κιμ.

Η Βόρεια Κορέα διατηρεί καλά φυλαγμένο ό,τι συμβαίνει στο εσωτερικό της και δεν υπάρχει σχεδόν κανένας τρόπος για τους ξένους να γνωρίζουν τις ακριβείς συνθήκες υγείας του Κιμ.

Η 11χρονη κόρη του Κιμ, Κιμ Τζου Άε, θεωρείται η επικρατέστερη διάδοχός του. Οι εικασίες ότι θα πάρει σύντομα τη θέση του πατέρα της φούντωσαν όταν τον συνόδευσε σε πληθώρα εκδηλώσεων. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την αποκάλεσαν το «πιο αγαπημένο»παιδί του Κιμ Γιονγκ Ουν και δημοσίευσαν υλικό και φωτογραφίες που αποδεικνύουν την αυξανόμενη πολιτική της θέση και την πολύ καλή σχέση που έχει με τον πατέρα της.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.