Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε διάγγελμα προς τον λαό του Ισραήλ αμέσως μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου Άμυνας στο Τελ Αβίβ. Σε αυτό έστειλε μήνυμα ενότητας προς τους πολίτες κάνοντας μεταξύ άλλων λόγω για «ημέρες γεμάτες προκλήσεις» οι οποίες έρχονται.

Επιπρόσθετα επεσήμανε ότι το Ισραήλ είναι προετοιμασμένο για κάθε σενάριο και τόνισε ότι «το Ισραήλ θα απαντήσει σκληρά σε κάθε μορφή επιθετικότητας από όπου κι αν προέρχεται».

Οι δηλώσεις, που μεταδίδονται απευθείας από όλα τα ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα, θα λάβουν χώρα μετά την ανακοίνωση το πρωί από τη Χαμάς της εξόντωσης του πολιτικού ηγέτη της Ισμαήλ Χανίγια, που σκοτώθηκε στην Τεχεράνη σε ένα πλήγμα, το οποίο αποδίδεται στο Ισραήλ, με την ισραηλινή κυβέρνηση να μην έχει κάνει προς το παρόν κανένα σχόλιο για το θέμα.

Ικανοποίηση στο Ισραήλ μετά τη δολοφονία του Χαντίγια

Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει πει πολλά για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στο Ιράν, όμως η είδηση του θανάτου του καλωσορίστηκε από τους Ισραηλινούς που την είδαν ως μια σημαντική επιτυχία στον πόλεμο εναντίον της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης.

«Ο Ισμαήλ Χανίγια εξολοθρεύθηκε στην Τεχεράνη», αναφέρει ένα ταυτόσημο μπάνερ στη σχεδόν συνεχή ειδησεογραφική κάλυψη τεσσάρων μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων σήμερα.

Σχολιαστές και ειδικοί σχολιάζουν τις ικανότητες που απαιτήθηκαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια τέτοια δολοφονία και κάνουν υποθέσεις για τον πιθανό αντίκτυπο στον πόλεμο στη Γάζα και τις πιθανότητες επίτευξης μιας συμφωνίας ανταλλαγής ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Βρέθηκε νεκρός ο Φουάντ Σουκρ

Το πτώμα του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ βρέθηκε στα συντρίμμια του κτιρίου που βομβαρδίστηκε χθες, στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανέφεραν σήμερα δύο πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι «εξόντωσε» τον Σουκρ, τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για την επίθεση, το Σαββατοκύριακο, από την οποία σκοτώθηκαν 12 παιδιά στο υψίπεδο του Γκολάν.

Η Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται οικονομικά και στρατιωτικά από το Ιράν, δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής ως αυτό το στάδιο τον θάνατο του Σουκρ.

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συγκληθεί εκτάκτως απόψε έπειτα από αίτημα του Ιράν, μετά τον θάνατο του πολιτικού ηγέτη της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος σκοτώθηκε σήμερα σε ένα πλήγμα στην Τεχεράνη, ανακοίνωσε η ρωσική προεδρία στο Συμβούλιο.

Το αίτημα του Ιράν για τη συνεδρίαση, η οποία προγραμματίστηκε για τις 23.00 ώρα Ελλάδας, στήριξαν η Ρωσία, η Αλγερία και η Κίνα, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος Τύπου.