Ολυμπιακοί Αγώνες: Το μετάλλιο του Τσιτσιπά περνάει από τον Τζόκοβιτς

Αποκλείοντας τον Αργεντινό Μπάες ο Στέφανος Τσιτσιπάς περιμένει τον Σέρβο αντίπαλό του στον προημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει δύο μεγάλα ραντεβού στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ένα είναι με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Το δεύτερο με το μετάλλιο. Εφόσον αποκλείσει τον σπουδαίο Σέρβο, τότε θα βρεθεί στα ημιτελικά του τουρνουά τένις και θα έχει δύο ευκαιρίες για να ανέβει στο βάθρο.

Το εμπόδιο του Σεμπαστιάν Μπάες δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα υψηλό για τον κορυφαίο Έλληνα των κορτ. Ιδίως από τη στιγμή που ανέτρεψε το 3-5 του αντιπάλου του στο πρώτο σετ κι επικράτησε 7-5, αποκτώντας προβάδισμα πρόκρισης.

Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο αποδοτική για τον Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας έφτασε χωρίς καρδιοχτύπι στο 6-1 μετρώντας διπλάσιους νικηφόρους πόντους από τον Μπάες.

Πλέον ακολουθεί η μεγάλη μάχη με τον 37χρονο Νόλε, ο οποίος είναι το νο1 του ταμπλό και θέλει επίσης κάτι που λείπει από τη συλλογή του μετά το 2008. Νωρίτερα απέκλεισε τον Γερμανό Κέπφερ με 2-0 (7-5, 6-3).

Ο Τζόκοβιτς των δέκα σερί νικών

Οι δύο τενίστες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι 13 φορές και ο Τζόκοβιτς έχει επικρατήσει του Τσιτσιπά στις 11 εξ αυτών. Η τελευταία φορά που βρέθηκαν απέναντι ήταν στον τελικό του Australian Open το 2023. Στην αγαπημένη του επιφάνεια ο Σέρβος επικράτησε 3-0.

Ο Τσιτσιπάς τον είχε νικήσει τελευταία φορά στη Σανγκάη το 2019. Έκτοτε μετρά 0/10 απόπειρες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.