Ολυμπιακοί Αγώνες, Θοδωρής Τσελίδης: Χάλκινος στα 90κ του τζούντο

Ο Θοδωρής Τσελίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 90κ του τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 - Επικράτησε του Τριστάνι Μοσακλισβίλι.

Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 ήρθε από το τζούντο. Ο Θοδωρής Τσελίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 90κ. αφού στον τελικό των ρεπεσάζ επικράτησε του Τριστάνι Μοσακλισβίλι από την Ισπανία.

Ο 27χρονος τζουντόκα μπήκε από την αρχή δυνατά στον αγώνα και μετά από λίγο κατάφερε να πάρει Wazari. Αυτός ο πόντος ήταν αρκετός για τον Τσελίδη ο οποίος στη συνέχεια συνέχισε να επιτίθεται και να κυριαρχεί. Ο Τριστάνι Μοσακλισβίλι προσπαθούσε αλλά δεν μπορούσε να βρει τρόπο να φέρει σε δύσκολη θέση τον Τσελίδη ο οποίος πήρε τη νίκη.

Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο της χώρας μας στο τζούντο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα άλλα δύο ανήκουν στον Ηλία Ηλιάδη. Ο θρύλος του τζούντο είχε κατακτήσει το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και το χάλκινο στο Λονδίνο.

Ο δρόμος για το μετάλλιο

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τσελίδης νίκησε τον Ρόμπερτ Φλορεντίνο στον πρώτο γύρο και στη συνέχεια πέταξε εκτός συνέχειας το μεγάλο φαβορί για το χρυσό τον Νεμάνια Μαΐντοβ από τη Σερβία. Στα προημιτελικά ηττήθηκε από τον Γάλλο Μαξίμ Ενγκιάπ, όμως κέρδισε την ευκαιρία να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο μέσα από τα ρεπεσάζ. Εκεί αρχικά νίκησε τον Αράμ Γκριγκοριάν αφού ο αντίπαλός τους πήρε τρεις παρατηρήσεις.

Ποιος είναι ο Θοδωρής Τσελίδης

Ο Θοδωρής Τσελίδης γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1996 στη Βόρεια Οσετία. Από το 2018 έχει αγωνιστεί σε πολλές διοργανώσεις εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Κορυφαίες στιγμές του ήταν η κατάκτηση δύο χάλκινων μεταλλίων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2018 και του 2022.

Παράλληλα, ήταν χρυσός στο Γκραντ Σλαμ που έγινε στην Τασκένδη πριν από λίγους μήνες, ενώ στην ίδια διοργάνωση μετρά ακόμα δύο χάλκινα μετάλλια.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.