Ο Θοδωρής Τσελίδης έκανε μεγάλη προσπάθεια στον προημιτελικό των -90 κιλών του τζούντο, αλλά δεν απέδωσε εν τέλει τους προσδωκόμενους καρπούς.

Η ήττα του τζουντόκα από τον Γάλλο Ενγκγιάπ Αμπού με Waza-ari στο «χρυσό σκορ» τού στέρησε το δικαίωμα να διεκδικήσει μέχρι και το χρυσό μετάλλιο, αλλά τουλάχιστον θα έχει τη δεύτερη ευκαιρία του ρεπεσάζ. Μέσω αυτής μπορεί να ανέβει στο βάθρο και να μοιραστεί με κάποιον συναθλητή του το χάλκινο.

Πρώτος αντίπαλός του σε αυτή τη διαδικασία ο Αράμ Γκιγκοριάν που εκπροσωπεί τα Εμιράτα.

Παράπονα από Τσελίδη για τη διαιτησία

Ο Τσελίδης ήταν φανερά απογοητευμένος από την έκβαση του αγώνα του, διότι πίστευε ότι είχε τις δυνατότητες να φτάσει ακόμη πιο μακριά. Είχε άλλωστε αποκλείσει ήδη το Νο2 του κόσμου, τον Σέρβο Μάιντοβ, και είχε ανεβάσει τον πήχη.

Ήταν παράλληλα κι εκνευρισμένος με το γεγονός πως ο διαιτητής δεν τού έδινε ό,τι δικαιούταν. Αντιθέτως ήταν «σίγουρο πως θα βοηθήσουν τον Γάλλο» όπως είπε χαρακτηριστικά, προκειμένου να ικανοποιηθεί το ένθερμο κοινό στο κλειστό γυμναστήριο των Αγώνων. Δεσμεύτηκε πάντως ο έμπειρος τζουντόκα ότι θα δώσει τα πάντα στους αγώνες που απομένουν για να κατακτήσει αυτό που του στερήθηκε.