Ο αειθαλής Παναγιώτης Γκιώνης ήθελε κάτι περισσότερο από μια απλή συμμετοχή του, για 6η φορά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η πρόκριση που πέτυχε την Κυριακή τού άνοιξε ακόμη περισσότερο την όρεξη στο Παρίσι. Μόνο που ο αγώνας με τον Αμερικανό Κάνακ Τζα για το εισιτήριο που οδηγούσε στους κορυφαίους 16 του τουρνουά πινγκ πονγκ δεν του βγήκε.

Χάνοντας εύκολα τα πρώτα δύο σετ (11-5, 11-4) ο Γκιώνης στριμώχτηκε. Όταν δε ακολούθησε το 3-0 χάρη στο 11-7 του αντιπάλου του, η ανατροπή φάνταζε μια πάρα πολύ δύσκολη αποστολή. Βέβαια επειδή δεν τον χαρακτηρίζει μια άνευ όρων παράδοση, πάλεψε μέχρι τέλους.

Μείωσε σε 3-2 με διαδοχικά κερδισμένα σετ (11-7, 11-8) και άγχωσε τον Αμερικανό. Του γλίστρησε όμως η ισοφάριση στο κρίσιμο έβδομο σετ και το 11-8 έβαλε φρένο στην απόπειρα να επιστρέψει ολοκληρωτικά στο ματς.

Γκιώνης: «Θα κοιμάμαι πιο εύκολα τα βράδια»

Ο Γκιώνης δήλωσε ότι ήταν «τρομερή ευλογία» η συμμετοχή του και μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες με όλα όσα είχε περάσει μετά το Τόκιο το 2021 και «αυτό είναι που θα σκέφτομαι από εδώ και πέρα».

Θα επέλεγε μάλιστα να χάσει εκ νέου με τον ίδιο τρόπο, γιατί «θα κοιμάμαι πιο εύκολα τα βράδια», και όχι στον τελευταίο πόντο με ματς μπολ, καθώς τότε «θα είχα εφιαλτικές στιγμές».

Ούτως ή άλλως ο Γκιώνης αναγνώρισε την ανωτερότητα του Τζα, λέγοντας πως «έπαιξε εξαιρετικά, εμφανίστηκε δυνατός και καλύτερος από εμένα πνευματικά και σωματικά. Ακόμη και στο τέλος είχε κάποιες εκπληκτικές μπαλιές που δεν τις περίμενα με κόντρα επιθέσεις στη γωνία».

«Έπαιξε πινγκ πονγκ επιπέδου Top-20 στον κόσμο», εξήγησε.

Αντιθέτως «εγώ άργησα να μπω στο ματς, σαν να χάρισα τρία σετ», όπως προσέθεσε σχετικώς ο Έλληνας πρωταθλητής, συμπεραίνοντας ότι «ο αντίπαλός μου δεν με άφησε να βρω ρυθμό, αλλά ήμουν και λίγο άτυχος σε κάποιες μπάλες. Αν έπαιρνα το έκτο σετ, θα είχα πιθανότητες».