Δυστυχώς για το Πουέρτο Ρίκο η Σερβία ερχόταν από τη συντριβή της πρεμιέρας. Άρα όφειλε ν’ αντιδράσει δυναμικά και πειστικά.

Πιθανόν το τελικό αποτέλεσμα δεν θα διέφερε. Παρόλα αυτά οι «όρλοβι» είχαν πράγματα ν’ αποδείξουν και το 107-66 ήταν μια καλή απάντηση για το τι πήγαν να κάνουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Με όρεξη, ορμή και πίεση στην μπάλα από την πρώτη φάση το σύνολο του Σβέτισλαβ Πέσιτς κυριάρχησε στο παρκέ, αυξάνοντας διαρκώς το προβάδισμά του. Από το νταμπλ σκορ του 10′ (24-12) πήγε στο 52-34 του 20′ κι από εκεί όλο και ψηλότερα.

Οι Πορτορικάνοι, με τον Αλβαράδο να παίζει λίγο, δεν μπορούσαν ν’ ακολουθήσουν και υποτάχθηκαν.

Του Γιόκιτς του έλειψε μια ασίστ

Τι δεν κατάφεραν οι Σέρβοι; Να φτάσει σε triple double ο Νίκολα Γιόκιτς. Έμεινε στο παρκέ για 23 λεπτά, πέτυχε 14 πόντους από 5/7 δίποντα και 4/5 βολές, μάζεψε 15 ριμπάουντ (2 επιθετικά), αλλά έχασε το επίτευγμα για μια ασίστ. Μοίρασε συνολικά 9. Αν είχε αποφύγει κάποιο από τα 4 λάθη, ίσως να ολοκλήρωνε τη δουλειά.

Με 34 βαθμούς αξιολόγησης βέβαια ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα, ενόσω ο Φιλίπ Πετρούσεφ με 15 πόντους (7/9 δίποντα) και 9 ριμπάουντ λειτουργούσε επικουρικά. Από κοντά κι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Γίνεται κατανοητό από τους αριθμούς των ψηλών πως η Σερβία κυριάρχησε στις δύο ρακέτες. Συνολικά είχε 30 ριμπάουντ παραπάνω (54-24) και 28 ασίστ (έναντι 17).