Αίτημα να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αναμένεται να καταθέσουν, απόψε πέντε κόμματα, προκειμένου να ζητηθεί η διαβίβαση στη Βουλή του πορίσματος του Αρείου Πάγου των στοιχείων της δικογραφίας για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και να συζητηθεί.

Το ΚΚΕ έχει ήδη καταθέσει το σχετικό αίτημα, ενώ προ ολίγου η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προανήγγειλε ότι στην πρότασή της αυτή από το βήμα της Ολομέλειας, συμφώνησαν και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠαΣοΚ και η Νέα Αριστερά.

Σε δηλώσεις της, η κα Κωνσταντοπούλου ενημέρωσε ότι είχε επικοινωνία με τον  Στέφανο Κασσελάκη, τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Αλέξη Χαρίτση οι οποίοι εξέφρασαν την ομόθυμη υποστήριξη τους στην πρότασή της.

«Όλοι συμφώνησαν ότι είναι κορυφαίας σημασίας η εξέταση του σκανδάλου» είπε και ενημέρωσε ότι μέχρι να τελειώσει η σημερινή ημέρα, θα κατατεθούν τα αιτήματα και από τις πέντε Κοινοβουλευτικές Ομάδες προκειμένου να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να κληθεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

«Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένη διότι τα δημοκρατικά αντανακλαστικά λειτούργησαν με τρόπο που δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να συνεχίσει στο δρόμο της συγκάλυψης» ανέφερε.

Κατέληξε ότι θα ζητηθεί η άμεση σύγκληση της Επιτροπής μέχρι την Παρασκευή, οπότε η Βουλή  παραμένει ανοιχτή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ