Το Παράρτημα Καβάλας του ΕΚΑΒ επιδιώκει τη μετεγκατάσταση του Τομέα ευθύνης του σε έναν χώρο που να πληροί τις προδιαγραφές για τη στέγαση του προσωπικού και τη στάθμευση των ασθενοφόρων.

Ο Δήμος Θάσου αποδέχθηκε να παραχωρήσει ένα οικόπεδο 800 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή Δασύλλιο Πρίνου, το οποίο βρίσκεται περίπου 2,5 χιλιόμετρα από το Κέντρο Υγείας Πρίνου, για την ανέγερση των απαραίτητων υποδομών. Αυτή η περιοχή κρίνεται κατάλληλη καθώς βρίσκεται στο κέντρο του νησιού και κοντά στον υγειονομικό σχηματισμό, διευκολύνοντας έτσι την άμεση διακομιδή των ασθενών.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η παραχώρηση αυτή θα διαρκέσει για 99 χρόνια. Οι προτεινόμενοι χώροι θα πρέπει να είναι κατάλληλοι για την αναμονή των διασωστών και την προστασία των ασθενοφόρων από φυσικές και άλλες αιτίες. Επίσης, θα πρέπει να εξασφαλίζουν απρόσκοπτη είσοδο και έξοδο των οχημάτων για την άμεση επέμβαση όταν απαιτείται.

Ο Δήμαρχος Θάσου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζουν την ελπίδα ότι αυτή η παραχώρηση θα συμβάλει στη βέλτιστη οργανωτική και επιχειρησιακή λειτουργία του ΕΚΑΒ στο νησί. Η παραχώρηση του οικοπέδου έρχεται ως απάντηση στην άκαρπη αναζήτηση κατάλληλου χώρου από το ΕΚΑΒ, λόγω των ειδικών προδιαγραφών που απαιτούνται για την απρόσκοπτη παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας.

Ο Δήμος Θάσου καλεί το ΕΚΑΒ να επισκεφθεί τον δήμο για περαιτέρω συζήτηση και εξειδίκευση των προτάσεων, ώστε να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις για την ανέγερση των απαραίτητων υποδομών. Η συνεργασία αυτή αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις υπηρεσίες υγείας στο νησί, ενισχύοντας την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών.