Εντάλματα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκδόθηκαν σε βάρος των δύο Κρητικών που έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες του άγριου ξυλοδαρμού του Ελληνοκαναδού τουρίστα στο Ηράκλειο, ωστόσο παραμένουν ασύλληπτοι δύο εβδομάδες μετά.

Ο δικηγόρος του θύματος, Μανώλης Τρούλλης, έστειλε επιστολές σε δυο Υπουργεία, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης κάνοντας λόγω για κωλυσιεργία της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη, εκφράζει την αγανάκτησή του και την έντονη ανησυχία σχετικά με τους χειρισμούς των Αρχών.

Ο ίδιος αναφέρει πως μεταξύ άλλων ζητά τη διεξαγωγή διαφανούς έρευνας σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης ενώ αναφέρει πως αν δεν γίνει τότε θα αναγκαστεί να προσφύγει σε διεθνείς οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οργισμένοι οι αστυνομικοί με την επιστολή

Μάλιστα μετά την επιστολή του δικηγόρου του θύματος, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου του απάντησε θεωρώντας ότι τους θίγει και τους δυσφημεί.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου χαρακτηρίζει συκοφαντική και κακόβουλη την επιστολή τους δικηγόρου της οικογένειας του Ελληνοκαναδού, κι έστειλε επιστολή προς τα ΜΜΕ ζητώντας από τον δικηγόρο να ανακαλέσει όσα έχει αναφέρει στην επιστολή του.

Εξιτήριο για τον Ελληνοκαναδό

Την ίδια ώρα, εξιτήριο από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο πήρε το απόγευμα της Δευτέρας (29/07) ο 49χρονος Ελληνοκαναδός τουρίστας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, το κάταγμα που είχε υποστεί στη γνάθο έχει αποκατασταθεί πλήρως, ενώ το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με το μάτι του παραμένει και θα αποκατασταθεί σταδιακά σε βάθος χρόνου.