Κορωνοϊό: Στην κορύφωση η έξαρση – 30 διασωληνωμένοι

Συνάχι, πυρετός, κόπωση, πονόλαιμος, βήχας τα συμπτώματα - Η έξαρση του κορωνοϊού ήρθε νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Υπερδιπλάσιες σε σχέση με πριν δύο μήνες είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών με κορωνοϊό, με την έξαρση να βρίσκεται στην κορύφωσή της.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Γκίκας Μαγιορκίνης, αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, είπε πως εδώ και περίπου 3-4 εβδομάδες παρατηρείται μία αύξηση στα κρούσματα του κορωνοϊού.

«Είναι η θερινή έξαρση του Covid-19 που φέτος μας επισκέφτηκε νωρίτερα. Οφείλεται στην έλευση των παραλλαγών που έχουν δύο μεταλλάξεις. Αυτά τα στελέχη μπορούν να ξεφύγουν από την ανοσία που έχουμε από προηγούμενη λοίμωξη ή εμβολιασμοί. Χτυπάμε το καμπανάκι για τις ευάλωτες ομάδες. Τα συμπτώματα είναι τα ίδια με πριν, συνάχι, πυρετός, κόπωση, πονόλαιμος, βήχας» είπε.

Σε σχέση με τους διασωληνωμένους λόγω κορωνοϊού, ο κ. Μαγιορκίνης είπε: «Είναι μεγάλοι άνθρωποι ή με χρόνια νοσήματα. Ο αριθμός των διασωληνωμένους είναι γύρω στους 30. Οι εισαγωγές σε σχέση με δύο μήνες πριν είναι υπερδιπλάσιες. Στα εμβόλια είχαμε μικρή συμμετοχή. Ο εμβολιασμός αφορά τους ευάλωτους αλλά μπορεί να το κάνει και όποιος άλλος επιθυμεί. Τώρα είμαστε στην κορύφωση της έξαρσης».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.