Υπερδιπλάσιες σε σχέση με πριν δύο μήνες είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών με κορωνοϊό, με την έξαρση να βρίσκεται στην κορύφωσή της.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Γκίκας Μαγιορκίνης, αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, είπε πως εδώ και περίπου 3-4 εβδομάδες παρατηρείται μία αύξηση στα κρούσματα του κορωνοϊού.

«Είναι η θερινή έξαρση του Covid-19 που φέτος μας επισκέφτηκε νωρίτερα. Οφείλεται στην έλευση των παραλλαγών που έχουν δύο μεταλλάξεις. Αυτά τα στελέχη μπορούν να ξεφύγουν από την ανοσία που έχουμε από προηγούμενη λοίμωξη ή εμβολιασμοί. Χτυπάμε το καμπανάκι για τις ευάλωτες ομάδες. Τα συμπτώματα είναι τα ίδια με πριν, συνάχι, πυρετός, κόπωση, πονόλαιμος, βήχας» είπε.

Σε σχέση με τους διασωληνωμένους λόγω κορωνοϊού, ο κ. Μαγιορκίνης είπε: «Είναι μεγάλοι άνθρωποι ή με χρόνια νοσήματα. Ο αριθμός των διασωληνωμένους είναι γύρω στους 30. Οι εισαγωγές σε σχέση με δύο μήνες πριν είναι υπερδιπλάσιες. Στα εμβόλια είχαμε μικρή συμμετοχή. Ο εμβολιασμός αφορά τους ευάλωτους αλλά μπορεί να το κάνει και όποιος άλλος επιθυμεί. Τώρα είμαστε στην κορύφωση της έξαρσης».