Φωτιά στην Εύβοια – Καίει ανεξέλεγκτο το μέτωπο προς Αφράτι

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Εύβοια έχουν δώσει μεγάλες διαστάσεις στη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στον Πισσώνα - Εντολή εκκένωσης σε τέσσερις οικισμούς - Ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Πισσώνα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στην Εύβοια. Ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν πολύ το έργο της κατάσβεσης τόσο των επιγείων όσο και το ένα εναέριων μέσων που επιχειρούν.

Στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες, πέντε ομάδες πεζοπόρων, 40 οχήματα, 11 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα. Στο έργο της κατάσβεσης βοήθεια παρέχουν μηχανήματα και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η Δήμαρχος ζήτησε την ενίσχυση της προσπάθειας κατάσβεσης με περισσότερα εναέρια μέσα, καθώς το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και είναι πιθανό να κατευθυνθεί και προς τον Δήμο Ερέτριας.

Επιπρόσθετα μηχανήματα του στρατού συμβάλουν στο άνοιγμα αντιπυρικών ζωνών.

Ήχησε το 112

Η φωτιά κατευθύνεται προς το Αφράτι με την πολιτική προστασία να δίνει εντολή προληπτικής εκκένωσης στον οικισμό.

Λίγο αργότερα εντολή προληπτικής εκκένωσης των οικισμών Αγίου Γεωργίου Αρμά, Καμαρίου και Καλυβιών, έδωσε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.