Έκκληση του Δήμου Σπάρτης για περιορισμό κατανάλωσης νερού

Η έκκληση αυτή γίνεται με στόχο την αποφυγή σοβαρών προβλημάτων στην υδροδότηση των κοινοτήτων και την άρδευση των καλλιεργειών.

Ο Δήμος Σπάρτης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΣ), απευθύνει επείγουσα έκκληση προς τους δημότες και τους επισκέπτες της περιοχής για τον περιορισμό της χρήσης νερού, λόγω της λειψυδρίας και της αλόγιστης κατανάλωσης που παρατηρείται.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, σε αντίθεση με γειτονικούς δήμους που έχουν καταφύγει σε εκτεταμένες διακοπές υδροδότησης για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, ο Δήμος Σπάρτης έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να περιορίσει τις επιπτώσεις από την αυξημένη ζήτηση. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και απαιτεί τη συνεργασία όλων των πολιτών.

Οι αρχές προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα για την εξοικονόμηση νερού:

  • Μείωση της χρήσης νερού για μη απαραίτητες δραστηριότητες, όπως το πλύσιμο αυλών, βεραντών και οχημάτων.
  • Αποφυγή υπερβολικής άρδευσης, ειδικά μέσω των δικτύων ύδρευσης, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά.
  • Αποφυγή χρήσης νερού από πυροσβεστικούς κρουνούς, καθώς τέτοιες πράξεις όχι μόνο είναι παράνομες, αλλά μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία μέσω μόλυνσης του δικτύου.

Ο Δήμος και η ΔΕΥΑΣ έχουν δηλώσει ότι θα εντατικοποιήσουν τους ελέγχους και θα επιβάλουν πρόστιμα στους παραβάτες, ενώ επισημαίνεται ότι αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, μπορεί να επιβληθούν επιπλέον περιορισμοί στη διάθεση νερού.

Σε σχετική δήλωση, εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΣ τόνισε: «Χρειαζόμαστε την βοήθεια και την κατανόηση όλων προκειμένου να ανταπεξέλθουμε με το λιγότερο δυνατό κόστος αυτή την δύσκολη περίοδο λόγω της λειψυδρίας. Το νερό είναι υπόθεση όλων και κάθε σταγόνα μετράει!»

Η δημοτική αρχή καλεί όλους τους κατοίκους να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή, για να εξασφαλιστεί η επάρκεια νερού για τις βασικές ανάγκες του συνόλου των πολιτών και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.