Δωρεάν παραχώρηση οικοπέδου για σχολικές υποδομές στην Κομοτηνή

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής αποδέχτηκε την παραχώρηση οικοπέδου από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) για την κατασκευή σχολικών κτιρίων.

Το οικόπεδο βρίσκεται πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», επιλύοντας ένα χρόνιο πρόβλημα έλλειψης κατάλληλου χώρου για σχολική στέγη.

Η έλλειψη σχολικών υποδομών στην Κομοτηνή αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα, με τη Δημοτική Αρχή να αναζητά λύσεις επί μακρόν. Η δωρεάν παραχώρηση της έκτασης από το ΔΠΘ προσφέρει πλέον τη δυνατότητα για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων. Το επόμενο βήμα για τον Δήμο είναι η εκπόνηση μελετών και η εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων για τη δημοπράτηση του έργου.

Η παραχώρηση αυτή ισχύει για τουλάχιστον 30 χρόνια και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης στην περιοχή. Το «αντάλλαγμα» για τη δωρεάν παραχώρηση του οικοπέδου είναι το κτιριακό συγκρότημα της Παλιάς Νομικής, το οποίο ανήκει στον Δήμο Κομοτηνής αλλά χρησιμοποιείται δωρεάν από το ΔΠΘ για πολλά χρόνια. Ο δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης, απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Μαρίνου Κωνσταντινίδη, τόνισε ότι η δωρεάν παραχώρηση της Παλιάς Νομικής στο Πανεπιστήμιο είναι μια πρακτική που ισχύει εδώ και δεκαετίες, αλλά πλέον υπάρχει μια αντισταθμιστική παροχή.

Η κατασκευή των νέων σχολικών κτιρίων δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί χρονικά, αλλά η δωρεάν παραχώρηση της έκτασης αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση αυτού του αναγκαίου έργου για την εκπαιδευτική κοινότητα της Κομοτηνής.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.