Στόχος είναι η δημιουργία ενός πιο λειτουργικού συστήματος στάθμευσης που θα εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες όλων.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, μέσω του Τμήματος Κυκλοφοριακών – Συγκοινωνιακών Μελετών και Οδικής Σήμανσης, έχει ήδη συντάξει έναν σχετικό κανονισμό. Ο κανονισμός αυτός αφορά τη διαμόρφωση, οριοθέτηση και παραχώρηση θέσεων στάσης και στάθμευσης σε διάφορα σημεία της πόλης. Σκοπός είναι η θέσπιση ενός πλαισίου για την οριοθέτηση και παραχώρηση θέσεων αποκλειστικής ή ειδικής χρήσης, εξυπηρετώντας τις ανάγκες δημοτών, επαγγελματιών, επισκεπτών και ευπαθών ομάδων όπως τα ΑμεΑ και οι υπερήλικες.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει από την 1η έως την 25η Αυγούστου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέσω email. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δήμου στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://nikaia-rentis.gov.gr.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, τόνισε τη σημασία της διαβούλευσης, δηλώνοντας: «Αυτή η διαβούλευση αποτελεί ευκαιρία για όλους να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συμβάλλουν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός συμπεριληπτικού συστήματος στάθμευσης στην πόλη μας. Στόχος είναι η βελτίωση της κυκλοφορίας και η εξασφάλιση προσβασιμότητας για όλους τους δημότες και φορείς της πόλης μας. Σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ελευθέριο Χατζηπαυλίδη, έχει εκπονηθεί ένας κανονισμός που θα εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών, και ιδιαιτέρως των πιο ευάλωτων ομάδων. Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά σ’ αυτή τη διαβούλευση και να γίνουν συνδιαμορφωτές για ένα αποτελεσματικό σχέδιο στάθμευσης στην πόλη».

Με αυτήν την πρωτοβουλία, ο Δήμος επιδιώκει να βελτιώσει την κυκλοφορία και την καθημερινότητα των πολιτών, διασφαλίζοντας καλύτερη προσβασιμότητα και λειτουργικότητα στον αστικό ιστό.