Η αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει μεταξύ των δύο Δήμων αντικατοπτρίζει τις ευρύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλοι οι δήμοι της χώρας και όχι μόνο οι περιοχές της Ηπείρου και του Ιουνίου, για την εξασφάλιση επαρκούς παροχής νερού, ειδικά κατά την τουριστική περίοδο.
Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας, η αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Σεβαστή Κωνσταντινίδη έκανε σαφείς παρατηρήσεις σχετικά με τη χρήση του κεντρικού αγωγού υδροδότησης της περιοχής, τονίζοντας ότι ο αγωγός αυτός, που κατασκευάστηκε το 1984, είχε αρχικά σχεδιαστεί για να εξυπηρετήσει μόνο τη Λευκάδα. Παρά ταύτα, όπως υποστήριξε, χρησιμοποιείται και από άλλες περιοχές, όπως η Πρέβεζα, χωρίς αυτές να έχουν δικές τους γεωτρήσεις, επιβαρύνοντας έτσι τη Λευκάδα με τα υψηλά κόστη των γεωτρήσεων που διατηρεί για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, Γιάννης Δαρδαμάνης, απάντησε σε αυτές τις κατηγορίες λέγοντας ότι η Πρέβεζα διαχειρίζεται το νερό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τονίζοντας ότι η Λευκάδα θα πρέπει να ασχοληθεί με τα δικά της προβλήματα πριν κατηγορεί άλλες περιοχές. Υποστήριξε, επίσης, ότι η Πρέβεζα δεν έχει αρκετές δικές της γεωτρήσεις, ενώ η Λευκάδα διαθέτει 42, γεγονός που επιβαρύνει οικονομικά τον δήμο. Επιπλέον, επισήμανε ότι η Λευκάδα έχει την ευθύνη να αντιμετωπίσει τα δικά της ζητήματα ύδρευσης, αντί να αποδίδει ευθύνες σε άλλες περιοχές.
Ο πρόεδρος του συνδέσμου ύδρευσης Φιλιππιάδας Πρέβεζας, Γιώργος Σαριάνογλου, σχολίασε επίσης ότι οι αντιπαραθέσεις αυτές δεν ωφελούν την επίλυση των προβλημάτων και ότι θα ήταν πιο αποτελεσματικό να συνεργαστούν οι δύο δήμοι για την εξεύρεση λύσεων. Ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, Φώτης Ζέρβας, χαρακτήρισε τις δηλώσεις της κ. Κωνσταντινίδη ως «στάχτη στα μάτια των δημοτών,» υποστηρίζοντας ότι η Λευκάδα λαμβάνει νερό από την Πρέβεζα χωρίς να αναγνωρίζει την προσφορά αυτή, ενώ αντίθετα κατηγορεί την Πρέβεζα για «κλοπή» νερού.