Απόβαση σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς έχουν κάνει κλιμάκια της ΑΑΔΕ. Ξενοδοχειακές μονάδες, επιχειρήσεις εστίασης αλλά και αυτές που εκμεταλλεύονται παραλίες βρίσκονται βρίσκονται στο στόχαστρο των ελέγχων.

Οι έλεγχοι είναι τόσο φορολογικού χαρακτήρα, όσο και τήρησης της νομιμότητας σχετικά με υφιστάμενες και νέες παραχωρήσεις σε αιγιαλό και παραλίες. Εφοδιασμένοι με tablets και φορητά σκάνερ, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ διενεργούν «διπλούς» επιτόπιους ελέγχους.

Η τσιμπίδα της ΑΑΔΕ το τελευταίο τριήμερο πιάνει τα λαβράκια το ένα μετά το άλλο.

Λουκέτο για 48 ώρες

Γνωστό εστιατόριο στη Μύκονο, εντοπίστηκε από την ΑΑΔΕ χωρίς να έχει κόψει ι 11 αποδείξεις, συνολικής αξίας άνω των 7.000 ευρώ.

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προχώρησαν σε πρόστιμο και λουκέτο για δύο ημέρες παρόλο τις ενστάσεις του ιδιοκτήτη η επιχείρηση θα ελεγχθεί κατά προτεραιότητα τόσο για τα δηλωθέντα εισοδήματά της, όσο και για τον ΦΠΑ, με βάση τα όσα προβλέπονται σε σχετική απόφαση.

Το πρώτο λουκέτο αφορά πολύ γνωστό εστιατόριο στη Γιάλοβα Μεσσηνίας. Εκεί, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι η επιχείρηση δεν είχε εκδώσει 11 αποδείξεις, καθαρής αξίας άνω των 2.900 ευρώ ενώ ξεκίνησε και η έρευνα στα φορολογικά στοιχεία της εταιρείας.

Στη Ρόδο, πάλι σε γνωστή παραλία, οι ομπρέλες baech bar είναι κλειστές και δεμένες για 48 ώρες. Γι’ αυτό το διάστημα, η επιχείρηση δεν λειτουργεί, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν έχει εκδώσει πάνω από 45 αποδείξεις.