Βενεζουέλα: Η νίκη Μαδούρο βάφτηκε με αίμα

Ένας νεκρός και 46 συλλήψεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα, μετά τη νίκη του Νικολάς Μαδούρο στις εκλογές.

Η νίκη του Νικολάς Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα βάφτηκαν με αίμα, καθώς σε διαδηλώσεις που ακολούθησαν της επανεκλογής του ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 46 συνελήφθησαν, σύμφωνα με την κυβερνητική οργάνωση Foro Penal.

Ο Μαδούρο συγκέντρωσε 51% έναντι 44% του συνυποψήφιού του Εδμούνδο Γκονσάλες Ουρούτια, τον οποίο οι δημοσκοπήσεις έδιναν νικητή.

Δυνάμεις επιβολής της τάξης έκαναν χρήση δακρυγόνων χθες (29/7) στο Καράκας για να διαλύσουν διαδηλωτές που τους πέταγαν πέτρες στη συνοικία Τσακάο, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αντίδρασή τους στην επανεκλογή του προέδρου Μαδούρο.

«Νικήσαμε με 73%»

Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Μαρία Κορίνα Ματσάδο διαβεβαίωσε χθες πως η αντιπολίτευση μπορεί να «αποδείξει» τη «νίκη» του υποψηφίου της.

«Έχουμε τρόπο να αποδείξουμε την αλήθεια», είπε επιμένοντας πως η αντιπολίτευση μπορεί να αποδείξει τη νίκη της με «το 73%» των ψήφων.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση της αντιπολίτευσης, ο Ουρούτια έλαβε 6,27 εκατ. ψήφους, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο 2,7 εκατομμύρια.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.