Ολυμπιακοί Αγώνες: Συναγερμός για καταιγίδες το βράδυ

Αναβλήθηκε σήμερα το τρίαθλο ανδρών στον Σηκουάνα - Μεγάλοι όγκοι νερού αναμένονται το βράδυ, σε πορτοκαλί συναγερμό αρκετές περιοχές.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι από το meteofrance, εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς σήμερα το βράδυ αναμένονται να πέσουν καταιγίδες.

Η προειδοποίηση εντείνει τις ανησυχίες για ορισμένα αθλήματα που γίνονται στον Σηκουάνα, όπως το τρίαθλο ανδρών που σήμερα αναβλήθηκε λόγω των μολυσμένων υδάτων.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας αναμένεται να πέσουν 20 έως 40mm βροχής σε λιγότερο από μία ώρα, μαζί με χαλάζι, κεραυνούς και θυελλώδεις ανέμους, φαινόμενα που θα είναι τοπικά.

Ο πορτοκαλί συναγερμός αφορά σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου 56 διαμερίσματα στο Παρίσι και αύριο Τετάρτη 45 διαμερίσματα.

Δεν έγινε το τρίαθλο ανδρών

Το τρίαθλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες αναβλήθηκε καθώς οι δοκιμές που έγιναν στα νερά του Σηκουάνα «αποκάλυψαν επίπεδα ποιότητας νερού που δεν παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις για να επιτραπεί η διεξαγωγή του αγώνα».

Ο αγώνας ήταν αρχικά προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 8 π.μ. τοπική ώρα την Τρίτη και προγραμματίστηκε εκ νέου να γίνει αύριο Τετάρτη 31/7 στις 10:45 π.μ. μετά την ολοκλήρωση του αγώνα του Τριάθλου Γυναικών, με την προϋπόθεση ότι οι έλεγχοι θα πληρούν τα καθιερωμένα όρια του Παγκόσμιου Τριάθλου για την κολύμβηση.

«Δυστυχώς μετεωρολογικά φαινόμενα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, όπως η βροχή που έπεσε πάνω από το Παρίσι στις 26 και 27 Ιουλίου, μπορούν να μεταβάλουν την ποιότητα του νερού και να μας αναγκάσουν να αναβάλουμε τον αγώνα για λόγους υγείας», ανέφεραν οι αξιωματούχοι των Ολυμπιακών Αγώνων σε ανακοίνωσή τους νωρίς το πρωί της Τρίτης. «Παρά τη βελτίωση των επιπέδων ποιότητας του νερού τις τελευταίες ώρες, οι μετρήσεις σε ορισμένα σημεία της κολυμβητικής διαδρομής εξακολουθούν να είναι πάνω από τα αποδεκτά όρια».

Κατά τη διάρκεια ισχυρών βροχοπτώσεων, τα λύματα μπορεί να υπερχειλίσουν στον ποταμό. Για παράδειγμα, στις 18 Ιουνίου, μετά από αρκετές ημέρες βροχής, τα επίπεδα E. coli στον ποταμό Σηκουάνα ανέβηκαν σε περίπου 10.000 μονάδες αποικίες ανά χιλιοστόλιτρο, πάνω από 10 φορές το όριο ασφαλείας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.