Δεν χρειάστηκε να πιεστεί ο Στέφανος Ντούσκος για να εξασφαλίσει την παρουσία του στις ημιτελικές σειρές του σκιφ ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο χρυσός κωπηλάτης του Τόκιο έκανε μια κούρσα τακτικής και φρόντισε με καλό κουπί από την αρχή ως το τέλος να πάρει ο εισιτήριο για την κορυφαία δωδεκάδα του αγωνίσματος. Μάλιστα χάρη στο 6:56.68 βελτίωσε την επίδοσή του συγκριτικά με τον προκριματικό, δείχνοντας ότι από κούρσα σε κούρσα ανεβάζει ρυθμούς.

Ο Στέφανος Ντούσκος θα κωπηλατήσει το πρωί της Πέμπτης (1/8, 10:50) για μια μια θέση στον τελικό του σκιφ.

Επ’ αυτού είπε: «Kάθε κούρσα είναι διαφορετική, ελπίζω ότι τα ημιτελικά ο οργανισμός μου θα μου δώσει περισσότερα. Θα είναι σαν τον τελικό, θα είναι σκληρή κούρσα, να είμαι συγκεντρωμένος και να ανταπεξέλθω σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν με ενδιαφέρει το χρώμα του μεταλλίου, ένα μετάλλιο είναι ένα μετάλλιο. Ελπίζω το σώμα μου να ανταποκριθεί. Να περάσω στην επόμενη φάση και στον τελικό όλα μπορούν να συμβούν».

Από τη σειρά του Έλληνα πρωταθλητή πέρασαν επίσης ο Ολλανδός Φαν Ντορπ (6:49.96), που οδήγησε στο μεγαλύτερο κομμάτι, κι ο Κροάτης Μάρτιν (6:53.55). Οι τρεις τους είχαν αποσπαστεί μετά τα πρώτα 500 μέτρα και δεν απειλήθηκαν.

Με τον καλύτερο χρόνο στα ημιτελικά προκρίθηκε ο Γερμανός Ζάιντλερ (6:45.32) από τη δεύτερη σειρά.