Η οργανωτική επιτροπή έστησε το «πάρκο των πρωταθλητών», προκειμένου οι φίλαθλοι των Ολυμπιακών Αγώνων να δουν από κοντά τους «χρυσούς» πρωταγωνιστές στο Παρίσι. Πρόκειται για μια τεράστια fan zone όπου γίνονται διάφορα happenings και δραστηριότητες.

Ωστόσο οι φανατικοί φίλαθλοι των Ολυμπιακών Αγώνων γνωρίζουν καλά πως η ευκαιρία να φωτογραφηθούν, να πάρουν αυτόγραφα και να δουν τους αγαπημένους τους αθλητές σε πιο… χαλαρή κατάσταση βρίσκεται στα περίφημα Ολυμπιακά σπίτια, αφού δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο Ολυμπιακό χωριό.

Πρόκειται για επίσημους χώρους φιλοξενίας που λειτουργούν αρκετές Ολυμπιακές επιτροπές, κτίρια ακόμα και γήπεδα (όπως η Γερμανία που νοίκιασε μέρος του σταδίου Jan-Bouin) για να γιορτάσουν τις επιτυχίες των αθλητών τους, να υποδεχθούν μέλη Ολυμπιακών επιτροπών και διεθνών ομοσπονδιών, ακόμα και να επιδοθούν στο αγαπημένο σπορ τους σπορ, το lobbying.

Φυσικά, το πιο εντυπωσιακό Ολυμπιακό σπίτι είναι εκείνο της οικοδέσποινας Γαλλίας. Ονόματι Club France και βρίσκεται μέσα στους κήπους του πάρκου du la Villette. Κάθε βράδυ περίπου 900 τυχεροί έχουν την ευκαιρία να αποθεώσουν πρώτοι τους Γάλλους μεταλλιούχους της ημέρας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες (ο χώρος κλείνει στις 2 τα ξημερώματα) και να συμμετάσχουν σε διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις. Το Club France άνοιξες τις πύλες του στις 27 Ιουλίου με τον DJ Bob Sinclair να παίζει μουσική για ώρες, σχεδόν καθημερινά υπάρχει άλλος μουσικός καλεσμένος.


Δεν προσφέρονται όλα δωρεάν, στη διάθεση των επισκεπτών υπάρχουν και διάφορα πακέτα φιλοξενίας με τις τιμές να ξεκινούν από 132 ευρώ και να αγγίζουν τα 354 ευρώ καθημερινά. Υπολογίζεται πως περίπου 700.000 άνθρωποι θα διασχίσουν τις πύλες του Club France μέχρι το τέλος και των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Το video με τα μέλη της εθνικής ανδρών της Γαλλίας στο ράγκμπι 7 στη σκηνή του Club France έγινε viral, καθώς αρκετοί παίκτες το έριξαν στο χορό λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, οι περισσότερες ευρωπαϊκές Ολυμπιακές επιτροπές (ανάμεσα τους όχι η Ελλάδα) έχουν το δικό τους Ολυμπιακό σπίτι. Οι εκπρόσωποι της Αφρικής ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν έναν κοινό χώρο ονόματι Station Afrique, ενώ και ορισμένοι από τους χορηγούς όπως είναι η Omega είναι έτοιμοι να δεχθούν τους δικούς τους καλεσμένους.