Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Βρετανοί αποθεώνουν το θαύμα της Αθήνας

Το αποθεωτικό άρθρο των Βρετανών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που διεξάγονται στο Παρίσι έχουν κάνει πολλούς να ασκούν κριτικής στους διοργανωτές. Κάποιοι άλλοι σκέφτονται παλιότερες επιτυχημένες διοργανώσεις και ανάμεσά τους είναι δεδομένα και οι Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Μπορεί να έχουν περάσει είκοσι χρόνια από όταν οι Αγώνες επέστρεψαν στο σπίτι τους. Ωστόσο η οργανωτική τους επιτυχία ήταν αδιαμφισβήτητη. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα – αποθέωση της «Daily Mail» για το «θαύμα της Αθήνας» όπως το χαρακτηρίζει.

Στο άρθρο του ο Τζεφ Πάουελ αναφέρεται στις πολλές αμφιβολίες που υπήρχαν πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 σχετικά με την ετοιμότητα της χώρας μας να φιλοξενήσει ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός. Ο αρθρογράφος στέκεται προσωπικά στο ρόλο που είχε η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη στην επιτυχία τους.

Μάλιστα, φέρνει ως παράδειγμα την ολοκλήρωση της γραμμής του τραμ. Τότε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είχε σταθεί πάνω σε μια στοίβα από ράγες και είπε στους εργαζόμενους: «Μπορεί να είμαστε κουρασμένοι, αλλά ας το κάνουμε αυτό για την Ελλάδα. Για τον σπουδαίο πολιτισμό μας, τον λαό μας, την εθνική μας υπερηφάνεια».

Φυσικά, εκείνο που δεν είπε αλλά το εννοούσε ήταν… «και για να αποδείξουμε ότι οι επικριτές και οι αμφισβητίες έχουν άδικο». Τελικά η χώρα μας τα κατάφερε και η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας έμεινε για πάντα στην ιστορία ως μία από τις καλύτερες όλων των εποχών.

Άλλωστε όπως αναφέρει και ο αρθρογράφος στο σχόλιό του «Από όποιο πρίσμα και αν το δείτε, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ήταν ένας θρίαμβος».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.