Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Μαρία Σάκκαρη έπεσε στην παγίδα κι αποκλείστηκε

Η Ουκρανή Κόστιουκ έκανε την ανατροπή και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων - Εκτός συνέχειας η Μαρία Σάκκαρη.

Αρνητική τροπή πήρε για τη Μαρία Σάκκαρη ο αγώνας με την Μάρτα Κόστιουκ στον τρίτο γύρο του τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αν και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-4 θέτοντας τις βάσεις πρόκρισης στην οκτάδα, επηρεάστηκε εμφανώς από την απώλεια του δεύτερου και ηττήθηκε με 2-1. Ξόδεψε έτσι μια καλή ευκαιρία για διάκριση στο Παρίσι, τη στιγμή που είχε ήδη αποκλειστεί η Αμερικανίδα Γκοφ (νο2) και θα έπαιζε με τη Βέκιτς.

Η Σάκκαρη είχε γυρίσει από το 0-2 της Ουκρανής αντιπάλου της στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ και προηγήθηκε 6-5 στα γκέιμς. Ωστόσο η Κόστιουκ αντέδρασε και επικρατώντας 7-5 στο τάι μπρέικ έστειλε το ματς στο τρίτο και καθοριστικό σετ.

Εκεί η νο7 του ταμπλό έδειξε αρκετά κουρασμένη, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, με αποτέλεσμα να σερβίρει με χαμηλά ποσοστά στην πρώτη προσπάθεια και να υποπέσει σε πολλά αβίαστα λάθη. Είχε μεν ορισμένα εντυπωσιακά περάσματα, αλλά δεν αρκούσαν σε μια μάχη διαρκείας.

Η Κόστιουκ, δίχως να είναι εμφανώς ανώτερη στο κορτ, εκμεταλλεύτηκε την ευνοϊκή συγκυρία, έκανε δύο σημαντικά μπρέικ και μετά το 5-3 πήγε στο νικηφόρο 6-4 που την έστειλε στον επόμενο γύρο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.